Domžalčani z domačo zmago nad Koprom Ljubljančanom in Mariborčanom, ki so včeraj ravnotako slavili, niso dovolili, da bi zmanjšali zaostanek za vodilno pozicijo lige. Zmaji in vijolice za prvouvrščenim moštvom Prve lige Telekom Slovenije tudi po 15. krogu zaostajajo za šest točk, Domžalčani so znova nakazali, da znajo ob izredno dobro postavljeni obrambi s pridom izkoristiti ponujene priložnosti, nato pa pametno odigrati do zadnjega sodniškega žvižga.


“Tekmo smo odprli odlično. Na igrišče smo prišli s pravim pristopom, miselnostjo in željo po igri ter zmagi. Priprava napadov je bila na trenutke odlična, hkrati pa smo bili tudi učinkoviti, kar nam je manjkalo proti Olimpiji,” je po enajsti ligaški zmagi sezone dejal domači strateg Luka Elsner, ki je bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Kljub temu je mladi 32-letni strokovnjak po tekmi priznal, da ga je bilo med drugim polčasom kar nekoliko strah, da bodo Koprčani zadeli in znižali zaostanek: “V drugem polčasu me je bilo strah, da bomo prejeli gol. Nekajkrat smo bili na robu in ko pri izidu 2:0 nasprotnik doseže zadetek za priključek, se tekma lahko hitro zaplete. Uspeli smo zdržati brez prejetega gola, čeprav je šlo na trenutke za milimetre. Bili smo dovolj osredotočeni, da smo vse situacije razčistili.”

Tako kot ponavadi, je Elsner tudi tokrat našel nekaj področij za izboljšavo, v največji meri predvsem na področju miselnosti, ki bi njegovim varovancem omogočila konstantno igro skozi celoten potek srečanja: “Ko imamo posest žoge, poizkušamo težiti k igri po tleh in posledično je storjenih tudi več napak. Igramo bolj tvegano in danes smo bili za to nagrajeni. V prihodnje moramo kritične napake nujno zmanjšati na minimum. Eno na tekmo še sprejmem, če se nam pa vrstijo ena za drugo, pa lahko postane težavno. V določenem trenutku tekme smo imeli tako visoko posest žoge, da smo pozabili, da nam jo nasprotnik lahko vzame. Avtomatično smo zaigrali bolj ležerno, saj smo mislili, da bo kar vsaka podaja uspela. Ko je Koper eno prestregel, smo bili nemudoma v težavah. Še vedno imamo prostor za napredek v miselnosti, ki bi nam prinesla konstantno igro skozi celotno tekmo. Na poti navzgor se težavam ne da ogniti, zato moramo biti z doseženim zadovoljni,” pojasnjuje legendarni kapetan Domžal, ki je vknjižil 20. prvenstveno zmago v svoji trenerski karieri.”

Domžalčani časa za regeneracijo ne bodo imeli ravno veliko, saj jih že v torek čaka povratno četrtfinalno pokalno srečanje, v katerem bodo, v kolikor se bodo želeli uvrstiti v polfinale tekmovanja, nadoknaditi zadetek zaostanka s prvega srečanja, ko je po podaji s kota mrežo Nejca Vidmarja zatresel Aris Zarifović. Kakšen bo recept za preobrat? “V primerjavi s prvo tekmo želimo biti bolj nevarni za gol, saj smo si v Domžalah pripravili ogromno situacij, ki bi jih s pravo zadnjo podajo ali s pravo željo po zaključku lahko izkoristili. Učinkovitost, ki je bila na tekmi proti Kopru prisotna, je še en faktor, ki bo odločal. Pristop v fazi obrambe je bil za igro Olimpije pravi. V prvem polčasu želimo priti do gola, izenačiti skupni izid in si potem priigrati napredovanje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…