Po skoraj dveh letih so Ljubljančani štajersko prestolnico znova zapuščali poraženi. Za Olimpijo je bil usoden uvod drugega polčasa, ko je Luka Zahović v svojem slogu kaznoval napako v gostujočo obrambi in z enajstim zadetkom sezone nadaljeval lov na krono prvega strelca lige.


Tako kot Milanič, je bil tudi Elsner generalno zadovoljen z videnim: “Na elitni ravni, vzdušju in kakovosti obeh ekip se poznajo detajli, napake pa hitro kaznujejo. Mi smo storili eno, napaka pa nam je odvzela možnost, da bi iz Ljudskega vrta odnesli točke. Po mojem mnenju smo si zaslužili vsaj točko, vendar si ne smemo dopustiti, da pridemo v položaj, ko nekaj podarimo, saj Maribor to izvrstno izkorišča. Po golu je bilo težko, saj Maribor dobro stoji in ima dobre prehode v napad. Danes so bili za nekaj odstotkov boljši, saj so znali izkoristiti svojo situacijo.”

Vseeno pa je bil ljubljanski strateg nezadovoljen z igro v zadnjih desetih minutah srečanja. “Nezadovoljen sem, kako smo nastopali v zadnjih desetih, osmih minutah, saj smo se prepustili paniki in smo stvari delali brez kontrole. Verjetno smo deset minut tekme vrgli stran, saj smo bili preveč panični,” je izpostavil nekdanji branilec, ki je v nadaljevanju o tej tematiki povedal še nekaj več: “Nismo postavili igre, obračali stran in prišli do predložkov s strani. V sredini igrišča je bila postavitev kompaktna in je ni bilo moč prebiti. Preko Štigleca in Klinarja bi morali prihajati do situacij za predložke in potem delati na odbitih žogah, prevladala pa je občutek, da nam gori pod nogami in moramo iti na glavo. Takšen način razmišljanja nasprotniku še olajša branjenje in lažje ogrozi nasprotna vrata.”

Ob Andražu Kirmu in Juliusu Wobayju je tekmo izpustil tudi Rok Kronaveter, ki je sicer še vedno član Olimpije, a tudi zaradi nasprotovanja navijačev med zeleno-belimi očitno nima več prihodnosti, saj še vedno čaka na odhod v tujino. “Rok Kronaveter je v vsakem trenutku kariere pokazal, da premore veliko kakovosti. Vsak trener si želi v svojem moštvu takšno kakovost, a je Rok v specifičnem položaju in v dogovoru s klubom ga nimam na razpolago. Računamo na ostale fante, ki so z nami in so danes z izjemo enega trenutka pokazali precej zanimivega. Bili smo v dobrih položajih, nekajkrat tudi v polpriložnostih, naslednji korak pa je to pretvoriti v zadetek,” je izostanek morda najmočnejšega orožja zmajev povzel Elsner.

Ljubljančani bodo skušali zamujeno nadoknaditi že v naslednjem krogu, ko v Stožicah gostuje Rudar. Velenjčani so jeseni v dvobojih z Olimpijo vknjižili kar štiri točke, slavili pa so prav v Ljubljani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…