Tudi tretji medsebojni obračun Velenjčanov in Domžalčanov se ni izneveril tradiciji prejšnjih dveh v sezono. Rezultat je bil znova tesen, še drugič zapored sta se tekmeca razšla brez zmagovalca, čeprav so maloštevilčni gledalci na tribuni Stadiona ob Jezeru spremljali srečanje, v katerem je žogo v svoji posesti večino časa držala gostujoča ekipa, ki pa ni našla poti do gola domačega vratarja Matjaža Rozmana.


“Mučili smo se. Že pred nadaljevanjem prvenstva sem dejal, da smo neznanka, predvsem v fazi napada. Na igrišču si nismo ustvarili skorajda nobene konkretne situacije. Bolj nevarni smo bili celo v prvem polčasu, ko smo nasprotniku večkrat ukradli žogo in hitro krenili proti vratom. Na postavljeno obrambo nam ni šlo, saj se je Rudar zelo dobro in disciplinirano branil. Manjkale so prave ideje in očitno je, da smo v fazi napada trenutno nekoliko omejeni,” je po tekmi za klubsko spletno stran priznal domžalski strateg Luka Elsner. Slednji je sicer že pred tekmo opozarjal, da Domžale v Šaleško dolino ne odhajajo s statusom favorita, tudi zaradi dejstva, da je rahlo spremenjena ekipa za sedaj še rahla neznanka. Domžalčani tako v drugem polčasu niso izkoristili igre z možem več, saj so knapi dobro postavili na svojo polovico, nogometaši vodilne ekipi državnega prvenstva pa na postavljeno obrambo domačih niso našli pravega odgovora: “Rezultat niti ni tako slab, saj si bo v Velenju marsikdo polomil zobe. Dejstvo je, da bi nam morala izključitev pomagati, vendar je bilo ravno nasprotno. Tudi fante sem med polčasom opozoril, da nam bo v drugem delu igre težje in tako je tudi bilo. Je pa res, da je bila današnja tekma stresna, saj gre za uvod v spomladanski del prvenstva in nihče si ne želi izgubiti. Kljub temu imamo visoke ambicije in takšne tekme je potrebno dobiti, še posebej, ko imamo celoten polčas igralca več.”

Rumeno-modre v sredo čaka novo gostovanje, tokrat na prenovljenem završkem objektu, ki bo doživel prvoligaški krst. Elsner na obrobju Haloz ne bo smel računati na kaznovana Darka Zeca in Kenana Horića, o čemer je 32-letni trener razmišljal že po tekmi v Velenju: “V Zavrču bomo prvi gost na novem stadionu. Pričakujem zelo zahtevno tekmo, ki predstavlja pomemben dogodek za našega nasprotnika. Imeli bomo precej težav s sestavljanjem obrambe, vendar želimo ostati pri vrhu. Če hočemo ta cilj doseči, moramo v sredo nujno osvojiti vse tri točke.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…