Domžale v pripravah na spomladanski del sezone, potem ko sta v minulem tednu prvič izgubila Celje in Maribor, ostajajo edino neporaženo moštvo. Rumeno-modri so po štirih zaporednih remijih na turških tleh včeraj v domačem Športnem parku z zadetkom Anžeta Jelarja ugnali Kapfenberg, ki tekmuje med avstrijskimi drugoligaši, a z igro niso prepričali trenerja Luke Elsnerja, ki je svojim varovancem znova namenil precej kritik.


“Naša predstava ni bila dobra, še več, bila je problematična. Ekipa Kapfenberga nas je v večji meri prvega polčasa dodobra pretepla. Ležali smo na tleh in to je v nasprotju s tistim, kar zahtevam od ekipe, ki mora biti borbena in mora zdržati takšne dvoboje. Poleg tega smo v igri prikazali bore malo. Zopet smo delali grobe napake, ki nas v prvenstvu lahko stanejo točk. To smo počeli na igrišču z umetno travo, kjer je podlaga ravna. Enostavno je bila raven, ki smo jo prikazali, prenizka za to obdobje priprav. Igralce v naslednjem tednu čaka precej trdega dela, saj moramo zbuditi njihove možganske celice,” je po tekmi v pogovoru za klubsko spletno stran napovedal 32-letni strateg, ki je na nepravilnosti v igri svojega moštva opozarjal že pred odhodom na priprave v Turčijo, kakor tudi v zaključnem delu priprav v Antalyji. Nekdanji branilec je po remiju s Tirgu Murešem izjavil, da bi si v določenih trenutkih želi poraza, ki bi streznil nogometaše, podobne besede je ponovil tudi tokrat, saj mu je slabša igra tudi tokrat povzročila nekaj dodatnih skrbi: “Takšne stvari me vselej skrbijo. Skrbi me po vsakem treningu, ki ga ne opravimo po mojih željah. Enako velja tudi za vsako tekmo, ki jo odigramo pod svojo ravnijo. Moram priznati, da smo na večini prijateljskih tekem v teh pripravah igrali pod svojimi sposobnostmi. V določenem trenutku sem si celo želel, da kakšno tekmo izgubimo, da se vsaj malce streznimo. V strokovnem vodstvu bomo že našli besede, ki bodo streznile tiste, ki neprestano igrajo pod svojimi sposobnostmi.”

“Izgovorov za slabo predstavo ni. Resnica je, da pristop v določenih trenutkih ni pravi, delamo ogromno tehničnih napak in v tej fazi priprav je to že problematično. Ostane nam le trdo delo na treningih, kjer moramo to popraviti. Pot je še dolga. Morda se nekateri vidijo v prelepi luči. V drugem polčasu so se določeni igralci s svojo predstavo že dodobra približali prvi enajsterici,” je zaključil mladi strokovnjak in tako vsaj deloma s prstom pokazal proti nogometašem, ki ga s prikazano igro niso navdušili. Do uvodnih tekem državnega prvenstva bodo Domžalčani odigrali še dve tekmi. Najprej se bodo konec tedna pomerili z avstrijskim tretjeligašem Lafnitzom, generalko pa bo predstavljal obračun s Krškim, vodilno ekipo 2. SNL.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prvi večni derbi sezone pripadel Olimpiji

Pod Kalvarijo smo v 4. krogu Prve lige Telemach spremljali prvi večni derbi sezone, katere…