Domžalčani bodo danes dopoldne, po desetih dneh priprav v turški Antalyji, znova zadihali slovenski zrak. Vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije je zgodaj zjutraj že zapustilo Turčijo, potem ko je včeraj odigralo še četrto pripravljalno tekmo in še četrtič zapored iztržilo remi.


“Oris ekipe, ki bo nastopala v prvenstvu, je že narejen. Nekateri igralci so na svojem igralnem položaju dominantni, na nekaterih položajih pa je mesto v prvi ekipi še na voljo. Tukaj se igralci borijo za svoje mesto in današnja tekma je bila namenjena prav temu. Nekatere smo danes dobili, ampak tako blizu prvenstva moramo že začeti razmišljati, kdo bodo naše udarne moči,” je po tekmi za klubsko spletno stran priznal trener Luka Elsner, ki je na včerajšnjem obračunu s sofijsko Lokomotivo priložnost ponudil nogometašem, ki jeseni v državnem prvenstvu niso nosili osrednjega bremena. Celotno srečanje sta odigrala tudi povratnik Juninho in novinec v golu Antonin Trilles, kljub remiju pa domžalski strateg ni bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev, saj je bilo napak v obrambi po njegovih besedah preveč. Je pa 32-letni strokovnjak kot pozitivne ocenil celotne priprave v Turčije, kamor so se Domžalčani odpravili prvič: “Naredili smo velik korak naprej v organizaciji priprav v tujini. Dobili smo udobje in pogoje, v katerih smo lahko v tem zimskem mesecu kvalitetno delali. Vse smo imeli na voljo in tudi vreme nam je služilo. Prilagoditi smo morali le en trening, hkrati pa smo se pomerili z močnimi nasprotniki. V Slovenijo se vračamo tako rekoč brez poškodb in to nas še posebej veseli. Ocena priprav je zagotovo pozitivna. Telesno smo na pravi ravni, kar je bilo očitno tudi na današnji tekmi. Načrt je bil v celoti izpolnjen in odločitev, da gremo prvič v zgodovini v Antalyjo, je bila povsem pravilna.”

Nogometaši so po desetih dneh trdih treningov verjetno veseli povratka v Slovenijo, malce manj razlogov za dobro voljo pa ima prav Elsner. Verjetno pa ni edini trener, ki mu je prestavitev začetka spomladanskega dela sezone, povzročila nekaj dodatnih sivih las: “Prestavitev prvenstva nam je povzročila veliko težav. Telesna priprava, trenutek, ko gremo v fazo zmanjševanja obremenitev in prilagajanje na začetek prvenstva, so faze, ki so do potankosti načrtovane in sedaj se je vse zamaknilo. Načrt priprav je bil narejen za šest in ne sedem tednov in to nam povzroča težave. Drugo leto zapored smo v isti situaciji in morda bi se lahko v prihodnje odločili za termin, ki ga ne bo potrebno spreminjati. Adiministrativno je začetek spomladanskega dela prvenstva zelo enostavno prestaviti, v strokovnih vodstvih klubov pa je to povsem drugače. Ta faktor se žal zelo malo upošteva, ko stvari s takšno lahkoto prestavljamo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…