Domžalčani so po porazu na koprski Bonifiki drugo mesto na lestvici Prve lige Telekom Slovenije prepustili Celjanom, ki so včeraj popoldne porazili še drugi klub iz domžalske občine. Koprčani so do zmage prišli po sporno dosojeni enajstmetrovki, ki jo je izkoristil Damir Hadžić, a so imeli gostje že pred tem nekaj obetavnih situacij, ki pa jih niso pretvorili v zadetke.


“Vtis je odličen, saj smo se zavedali, da bo tekma trda. Vem, da imamo na razpolago 25 igralcev, vendar smo danes nastopili brez petih igralcev, ki bi igrali v začetni enajsterici. To se zagotovo pozna vsakemu. Sami smo v tekmo šli namensko, odigrati na preskok in poizkušati presenetiti Domžale,” je po tekmi zadovoljno razlagal domači strateg Alen Ščulac, precej slabše volje pa je bil gostujoči trener Luka Elsner. 32-letni strokovnjak je bil primoran znova ponoviti že slišano, saj se realizacija ni izboljšala niti v slovenski Istri. Domžalčani iz igre niso zadeli že dolgih 476 minut, obenem pa so se pojavile tudi razpoke v obrambnem zidu: “Jeseni smo velikokrat igrali slabše, na igrišču nismo veliko ponudili, a smo bili nagrajeni, zato ker smo bili čvrsti v obrambi. Spremenili smo slog igre. Igramo bolj odprto, poizkušamo dominirati v posesti žoge, vendar v napadu ne izkoriščamo priložnosti. Ne uspemo priti do vodstva, v obrambi pa delamo neumnosti in to nas stane točk. Potrebno je najti boljše ravnovesje med tem, kar hočemo delati v fazi napada in kako varni smo v fazi obrambe. Od petnajste minute naprej se nasprotnik spet ni nevarneje približal našim vratom, kaznovani pa smo bili ob njegovi edini priložnosti, ki to verjetno sploh ni bila. Nisem prepričan, da je šlo za prekršek za enajstmetrovko. Ostale ekipe zmagujejo in sedaj smo že močno padli po lestvici. Če se želimo uvrstiti v Evropo, bomo morali vsi dvigniti raven učinkovitosti. Razmišljati moramo o točkah, ki nas bodo pripeljale v Evropo. Trenutno niti ne poznam recepta, kaj storiti, da bomo tekme obrnili v našo korist. Verjetno se skriva nekje v karakterju ekipe.”

Domžalčane v naslednjem krogu čaka nova zahtevna naloga, saj v goste prihaja vodilni Maribor, ki pa v minulem krogu ravno tako ni prikazal blesteče predstave. Elsner je v pogovoru za klubsko spletno stran priznal, da je moštvo v težkem obdobju: “Smo v težkem obdobju. Že proti Krki smo se mučili, na obisk pa v nedeljo prihaja najhujši možni nasprotnik. Kljub vsemu v takšni tekmi vidim priložnost, da proti najmočnejšemu nasprotniku prikažemo podobno igro kot danes in z boljšo učinkovitostjo ter malce sreče poizkušamo obrniti našo pot, ki gre trenutno navzdol.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…