Domžalčani so z zmago na gostovanju pri novomeški Krki prekinili slabši niz treh tekem, ki je sledil fenomenalnemu začetku sezone. Obračun, ki na Portovalu kaj veliko za nogometne sladokusce ni imel za ponuditi, se je končal z zasluženo zmago gostov, ki so se še desetič letos razveselili celotnega izkupička, s katerim so se znova oddaljili od najbližjih zasledovalcev, saj Olimpija, Maribor in Zavrč zaostajajo šest točk.


“Po tekmi z Rudarjem smo gostovanje v Novem mestu poimenovali ‘Misija Krka’ in ga vzeli kot velik izziv. Edini cilj je bila prekinitev slabega niza in osvojitev treh točk, ki nas vračajo na zmagovalno pot. Način pristopa k tekmi je bil pravi. V prvem polčasu smo prikazali zelo dobro predstavo, ki bi jo morali kronati z golom, a se nam žal ni izšlo. Drugi polčas je bil bolj izenačen, na trenutke smo bili tudi v podrejenem položaju, ampak smo stisnili zobe in vzdržali. Uspelo nam je tisto, kar nas je krasilo med zmagovalnim nizom. Ker smo pretrpeli nasprotnikove napade in našli dodatno energijo, smo v končnici odločili tekmo v svojo korist. Največje veselje pa nam daje dejstvo, da smo dokazali, da smo še vedno tu,” je po slavju v Novem mestu za klubsko spletno stran dejal strateg Luka Elsner, za katerega je zmaga predstavljala veliko olajšanje, saj je mladi strateg po remiju z Velenjčani na račun svojih varovancev izstrelil nekaj krepkih stavkov. Ti so očitno zalegli, saj je moštvo, kljub temu, da so gostovanje izpustili Zeni Husmani, Kenan Horić in Joshua Parker, zaigralo bolje kot v sredo in že v uvodu tekme nakazalo, po kaj so rumeno-modri prišli v dolenjsko prestolnico. Za nameček je Nejc Vidmar svojo mrežo znova, še enajstič v letošnji sezoni, zadržal nedotaknjeno, kar je dodatni temelj za nadaljevanje sezone: “Nekajkrat je bilo vroče pred našimi vrati, čeprav Krka z izjemo ene priložnosti v drugem polčasu ni prišla do čistih strelov. Sposobnost pretrpeti težke trenutke, ki se pojavijo na vsaki tekmi, je kvaliteta, ki jo moramo vseskozi kazati. V uvodu sezone smo jo imeli, zato smo tolikokrat ohranili mrežo nedotaknjeno. Ta element smo na zadnjih treh tekmah izgubili, danes pa smo ga znova našli. Sedaj ga moramo trdno držati v rokah, saj smo vselej dovolj nevarni, da pridemo do zmage.”

Domžalčane že v sredo čaka nova naloga, saj bodo na sporedu prve četrtfinalne tekme Pokala Slovenije, v katerem se bodo bodo varovanci trenerja Luke Elsnerja tako kot lani pomerili z ljubljansko Olimpijo: “Ne glede na to, koliko energije smo danes porabili, je po zmagi vse lažje. Regeneracija bo hitrejša in psihološka pripravljenost na tekmi z Olimpijo bo boljša. V prvem delu dvoboja z Ljubljančani si želimo priigrati prednost. Organizacija igre in disciplina bosta morala biti na enaki ali celo višji ravni kot v prvem polčasu v Novem mestu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…