Domžalčani so le še tekmo oddaljeni od tega, da si tudi teoretično zagotovijo naslov jesenskih prvakov Prve lige Telekom Slovenije. Vodilno moštvo državnega prvenstva v sobotnem popoldnevu ni imelo pretiranih težav z občinskim tekmecem, ki je že po koncu prvega polčasa zaostajal za dva zadetka, Domžalčani so s trinajsto zmago sezone ohranili prednost pred najbližjimi zasledovalci, ki si v tokratnem krogu niso privoščili spodrsljajev.


“Uvodne minute niso bile najboljše, saj je bilo kar nekaj napak, napačnih sprejemov in oddaj žoge. Nekaj časa smo potrebovali, da smo ujeli ritem. Ko je prva prava akcija vendarle stekla, smo na hitrem in zahtevnem igrišču dobili potrebno samozavest. Nadaljevanje je bilo precej boljše, še posebej v fazi napada, kjer smo si ustvarili veliko priložnosti,” je po tekmi za spletno stran kluba dejal domači strateg Luka Elsner, ki je bil lahko zadovoljen z novo visoko zmago rumeno-modrih. Mladi strokovnjak, ki v letošnji sezoni odlični vodi svojo četo, pa je kljub temu priznal, da z vsem ni bil zadovoljen. Kaj prida bi namreč lahko Radomljanv uvodu drugega polčas prišli do znižanja zaostanka, s čimer pa bi se srečanje verjetno povsem razživelo. Vrhunc na srečo domačih ni izkoristil priložnosti, Domžalčani so hitro zatem potrdili zmago, saj je po drugi asistenci Morela, z zadetkom in dvema podajama prvega junaka srečanja, zadel Maksimović. A Elsner je svojim varovancem vseeno namenil nekaj kritik: “Pri vodstvu z 2:0 bi bili lahko kaznovani, saj je Vrhunc sam stekel proti našim vratom. Če bi takrat prejeli gol, bi se lahko tekma odvila povsem drugače. Verjetno bi imeli veliko težav, da bi do konca obdržati prednost. Že med odmorom sem igralcem dejal, da ne smemo dovoliti Radomljam, da ogrozijo naša vrata, ker se lahko v sekundi vrnejo v tekmo. Ta akcija je bila točno takšna, ki ti lahko podre vse, kar si gradil. Imeli smo priložnost za 3:0, na drugi strani pa bi lahko tekmec prišel na 2:1. Seveda pa je težko proti nasprotniku, ki igra v istem tekmovanju kot ti, pričakovati, da v 90 minutah ne bo prišel do priložnosti. Izšlo se nam je brez prejetega gola, na drugi strani pa smo imeli kopico priložnosti, da bi še povišali prednost. Malce mi je žal zadnjih dvajsetih minut, ko je naša želja po golu močno upadla. Osebno sem si želel, da bi si tudi v zadnjem delu tekme ustvarjali priložnosti, ampak ob takšnem izidu se nad tem ne bomo hudovali.”

Domžalčane v letošnji sezoni krasi tudi izredno dobra obramba, saj je vratar Nejc Vidmar v letošnji sezoni po žogo za svoj hrbet krenil na vsega treh tekmah. V tekmi z Radomljani je še četrtič zapored in štirinajstič v sezoni svojo mrežo ohranil nedotaknjeno: “Zaradi tega tudi zmagujemo in to je osnovna sestavina našega recepta. Tudi v tej postavitvi, v kateri stojimo nekoliko višje na igrišču, se dobro znajdemo. Vloga Darka Zeca, ki je kot čuvaj peterice pred njim, ki ji je dovoljeno vršiti pritisk visoko na nasprotnikovi polovici, nam daje defenzivno stabilnost. Večinoma igramo daleč od svojega gola, a nam to ne povzroča težav. V vseh linijah trenutno igramo zelo dobro in to me veseli. Seveda pa moramo niz zmag brez prejetega gola nadaljevati tudi po reprezentančnem odmoru.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Morozov iz Celja v Izrael

Po Stojinoviću in Breclu Celje zapušča še en branilec. Grigorij Morozov bo do konca letošn…