Prestopni rok se je v Sloveniji pričel s številnimi govoricami, nadaljeval pa z nekaj izredno zanimivimi prestopi, v katere so bili vpleteni tudi pri domžalskem prvoligašu, saj so v minulem tednu ostali brez Erika Janže in Joshue Parkerja, pridobili pa dva novinca iz mariborskih vrst, Matica Črnica in Dejana Trajkovskega. Luka Elsner, trener vodilne ekipe državnega prvenstva, je s trenutnim izplenom prestopnega roka zadovoljen.


“Glede na to, da smo bili postavljeni pred dejstvo, da Janža poleti zagotovo odhaja, smo po mojem mnenju iztržili največ, kar smo lahko. Prepričan sem, da smo kvalitetno zapolnili položaj levega bočnega branilca. Seveda se bosta morala Dejan in Matic najprej dokazati in si izboriti mesto v ekipi. Črnic je pozitivno presenečenje in z njegovim prihodom lahko ogromno pridobimo. Gre za igralca, ki sta željna izzivov, dokazovanja in takšne je praviloma lažje trenirati. Vesel sem njunega prihoda, saj smo dobili dobri osebnosti in kvalitetna igralca, ki sta se v preteklosti že soočala z igranjem pod pritiskom osvajanja lovorik. Imata ogromno želje, želita se hitro vklopiti v ekipo in prepričan sem, da nam bosta v veliko pomoč,” je v pogovoru za klubsko spletno stran dejal 32-letni strateg domžalske ekipe, ki je svoje varovance in s tem tudi mariborska novinca prvič pozdravil v petek, ko so Domžalčani opravili uvodna treninga v pripravah na novo sezono.

Foto: Jure Banfi
O obeh novincih: “Gre za igralca, ki sta željna izzivov, dokazovanja in takšne je praviloma lažje trenirati.” (Foto: Jure Banfi)

Trajkovski in Črnic sta bila v jesenskem delu sezone člana B ekipe Maribora, ki uspešno nastopa v 3. SNL sever, spomladi bosta znova okusila slast prvoligaškega igranja. Pod posebnim drobnogledom bo predvsem Črnic, tudi zaradi domnevnih disciplinskih razlogov, zaradi katerih je bil premeščen v B ekipo. Elsner pravi, da ga preteklost ne zanima, Maticu pa v Domžalah nudijo novo možnost za dokazovanje: “Preteklost me ne zanima. Vsak ima pravico do druge možnosti in v nogometu ni nikoli nič dokončno zaključeno. Položaj, v katerem se je Matic znašel v Mariboru, je bil zanj zagotovo določena šola. V pogovoru z njim sem začutil željo, da se vrne na pravo pot in da je pripravljen temu podrediti vse. Ker njegova nogometna kvaliteta nikoli ni bila sporna, je naša naloga, da mu nudimo vse pogoje za nadaljnji razvoj in ga pravilno usmerjamo. Verjetno bo v našem okolju lažje deloval, saj je prepoznavnost manjša, v okolici pa je tudi manj stvari, ki te lahko odvrnejo od tistega, kar je najpomembnejše. To so predstave na treningih, želja po napredovanju in seveda učinek na tekmah. Skratka, v Domžalah se je lažje osredotočiti izključno za nogomet. Začutil sem, da si je na vsak način želel priti v naše okolje. Prepričan sem, da smo mu v strokovnem vodstvu sposobni pomagati na tej poti. Dejstvo je, da nihče od nas ne bo nikogar spremenil, bomo pa vsakemu igralcu pokazali pravo pot. Prepričan sem, da je Matic pripravljen ta korak storiti, seveda pa ga moramo najprej dodobra spoznati in ugotoviti na kakšen način najbolje deluje. Nudimo mu novo možnost in okolje, v katerem se bo dobro počutil in bo imel na voljo vse pogoje, da pokaže svoje bogato znanje. V preteklosti smo imeli že veliko mladih igralcev, ki so imeli težave s prilagajanjem. Pri urejanju situacij ne uporabljamo disciplinskih ukrepov, ampak poizkušamo pomagati igralcu, da se primerno razvije tako na igrišču kot tudi izven njega. Prepričan sem, da bo naša skupna avantura obema stranema prinesla veliko dobrega.

Kot že zapisano, so Domžalčani v minulih dneh ostali tudi brez Parkerja, ki je odšel v beograjsko Crveno zvezdo. Trener v sodelovanju s športnim direktorjem Matejem Oražmom še išče naslednika, ki bo stopil v čevlje Londončana, čigar prednost je bil tudi hiter korak: “Iščemo napadalca s podobnimi lastnostmi kot jih je imel Joshua Parker, ki je odšel v Crveno zvezdo. Njegovo hitrost in prodornost bomo morali na vsak način nadomestiti. Imamo kar lepo število igralcev na preizkušnji. Nekateri so popolna neznanka, saj si preverjenih igralcev žal ne moremo privoščiti. Iščemo presenečenja kot je bil tudi Morel. V vsakem prestopnem roku bomo poizkušali najti neuveljavljenega igralca, ki bo zadostil našim zahtevam in pridobiti na kvaliteti. Zagotovo pa ne bomo brezglavo vozili igralce in podpisovali pogodbe. Želimo imeti enakovreden kader, brez nepotrebnih dodatkov.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …