Domžalčani so v uvodni tekmi priprav na spomladanski del sezone z visokih 4:0 ugnali ljubljansko Ilirijo. Ljubljančani, ki so pred dnevi po preobratu ugnali kranjski Triglav, vodilni ekipi državnega prvenstva niso bili kos, saj so si varovanci trenerja Luke Elsnerja pripravili malo morje priložnosti, Uroš Korun je zapravil najstrožjo kazen, medtem ko je prečnik preprečil veselje Darku Zecu in mlademu Dominiki Ivkiću.


Domžalčani so v prvem polčasu zaigrali v praktično najmočnejši zasedbi, saj sta morala Zeni Husmani in Benjamin Morel zaradi okrevanja po poškodbah srečanje izpustiti, medtem ko bo Mate Eterović verjetno debitiral v soboto. Rumeno-modri so si že v prvem polčasu pripravili veliko priložnosti, a so izkoristili le eno, s čimer Elsner ni bil najbolj zadovoljen, zato pa je pohvalil precejšnje število uigranih akcij. “Obstaja želja po igranju pravega nogometa in ekipa se razvija v želeno smer. Po drugi strani pa se zavedamo, da je bila to šele prva tekma in da je pred nami še ogromno dela. Kmalu bodo nasproti stali čvrstejši in kvalitetnejši nasprotniki, tako da bo na igrišču za razmišljanje veliko manj časa,” je za klubsko spletno stran dejal 32-letni strateg in se dotaknil tudi predstave obeh novincev, ki sta se na levi strani igrišča dobro ujela. Elsner je bil z igro Dejana Trajkovskega in Matica Črnica več kot zadovoljen: “Če bo tako tudi v prihodnje, bomo še videli. V igri se zelo dobro razumeta in tudi za njiju je privajanje na novo okolje na takšen način lažje. Že na prvi tekmi sta pokazala, da sta okrepitvi v pravem pomenu besede. Narediti morata še nekaj korakov, da se vklopita v naš koncept, vendar njun čas adaptacije bo zelo kratek oziroma ga sploh ne bosta potrebovala. Gre za šolana igralca, ki sta šla skozi kvaliteten proces treniranja. S tako inteligentnimi igralci, ki razumejo vsako malenkost v taktični postavitvi, je veliko lažje delati.”

Ob štajerskem dvojcu, ki se je prvič predstavil v rumeno-modrem dresu, so priložnost za dokazovanje dobili tudi trije nogometaši na preizkušnji. S kombinatorno igro se je izkazal reprezentančni soigralec Joshue Pakerja Jorrin John, zadovoljil je tudi ciprski vezist Emilios Panayiotou, medtem ko bočni branilec Luka Pejović ni prepričal: “V neznanih obrazih smo videli kvalitetne nogometaše, kar nas je nekoliko presenetilo. Jorrin John je zagotovo eden tistih, ki je pustil zelo dober vtis. Njegova smola je, da v zvezni liniji vlada huda konkurenca. V sredo moramo sprejeti odločitev, saj se mu preizkušnja izteka. Na levem bočnem položaju smo iskali številko dve, vendar nas Luka Pejović ni prepričal. Emilios pa je v Slovenijo priletel šele v ponedeljek, a je kljub temu na včerajšnji tekmi dokazal, da se zelo udobno počuti z žogo v nogah. Vsekakor je pokazal dovolj, da je vzbudil našo pozornost, zato ga bomo še naprej zadržali na preizkušnji.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…