Trojica klubov je že potrdila evropsko vozovnico, slovenski nogomet bodo poleti v Evropi zagotovo predstavljali Maribor, Celje in Luka Koper, na dobri poti k temu pa so tudi Domžalčani, ki morajo za potrditev tretjega mesta danes premagati Radomljane. Ob morebitnem neuspehu bi o tretjem mestu odločal zadnji krog, ko Domžale gostujejo v ljubljanskih Stožicah, pri konkurentih za tretje mesto.


“Celotna sezona je odvisna od sobotne tekme. Privilegij je, da smo v položaju, v katerem na domačem igrišču odločamo o svoji usodi. Zavedati se moramo svoje odgovornosti, hkrati pa moramo pokazati veliko mero želje, da ta cilj uresničimo. Tekma bo zahtevna, tako kot je bila vsaka doslej. Morda bo ta še nekoliko bolj, ker je v igri zaključna žogica. Nekaj smo jih v letošnji sezoni že zapravili in verjamem, da smo iz tega potegnili pravo lekcijo in je tokrat ne bomo izpustili iz rok,” pred občinskim derbijem z Radomljani za klubsko spletno stran pravi trener Luka Elsner. Slednji ima sicer znova nekaj težav s sestavo enajsterice, saj bosta ob poškodovani trojici, Dejanu Miliću, Veljku Simiću in Mateju Eteroviću, obračun izpustila še kaznovana Matic Črnic in Kenan Horić. Slednji je v paru z Urošem Korunom izredno pomemben člen domžalske obrambe, ki bo morala biti osredotočena od prve do zadnje minute, saj Radomljani v zadnjih krogih igrajo neobremenjeno, kar se precej pozna tudi v njihovi igri, česar se zaveda tudi Elsner: “Fantom sem predstavil nekaj nedavnim primerov, kako klubi, ki so že izpadli, povzročajo težave tistim, ki imajo tekmovalne ambicije. V nobenem primeru ne bomo te tekme vzeli z levo roko, saj si tega enostavno ne smemo dovoliti. Nobena ekipa nima takšne kvalitete, da bi lahko stvari delala z levo roko. Po tekmi v Mariboru, smo že v slačilnici jasno povedali, da je sobotna tekma izjemnega pomena in celotna priprava v tem tednu je bila temu primerna. Na igrišče moramo priti visoko motivirani. Prvotno delo trenerjev ni motiviranje igralcev, ampak jim predstavimo dejstva, na podlagi katerih morajo biti motivirani. Vse ostalo je odvisno od njih. Izbrali bomo tiste igralce, ki v tem trenutku kažejo največ želje.”

Podobno kot na minulih treh derbijih z Radomljani, bo tudi tokratni odigran na razmočenem igrišču. “Vreme je za nas zagotovo negativen faktor, saj bo po vsej verjetnosti na igrišču precej vode. Je pa tako, ali najdeš rešitev za težavo ali pa iščeš izgovore. Jaz vselej razmišljam le o rešitvah in ne glede na ovire, ki se pojavljajo, moramo svoj posel opraviti uspešno. Iskanje izgovorov zame ne obstaja,” še dodaja Elsner. Dogajanje v domžalskem Športnem parku se sicer pričenja že ob 14. uri, saj so na pokritem drsališču pripravili Navijaški park, kjer si bodo lahko gledalci prislužili različne nagrade.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…