Domžalčani so si z včerajšnjim porazom nekoliko zagrenili zaključek tretje četrtine državnega prvenstva. Rumeno-modri v obračunu z Ljubljančani, ki so slavili z mojstrovino Mihe Zajca, niso uspeli izrabiti celjskega spodrsljaja z Rudarjem, še več, na vsega dve točki zaostanka so se Domžalam približali tudi zmaji, ki so v zadnjih treh preizkušnjah osvojili sedem točk.


Sodnik Mitja Žganec je kar dvanajstkrat segel v svoj žep, saj je pokazal enajst rumenih in rdeč karton, saj je bil v 39. minuti izključen Darko Zec, ki si je rumeno opozorilo prislužil takoj po zadetku Mihe Zajca. Ta je zadel iz drugega poizkusa, potem ko bi sodniku Žgancu, ki je sicer v drugem polčasu po nepotrebnem vnašal nemir v oba tabora, težko očitali napačno odločitev, ko je dosodil ponovitev prostega strela. Iz spodnjega posnetka je namreč razvidno, da je domžalski živi zid še pred strelom Zajca proti žogi naredil kar nekaj korakov. Tudi domači strateg Elsner je po tekmi priznal, da je izključitev Zeca v precejšnji meri ohromila načrte domžalske vrste. “Izključitev Zeca nam je ogromno odvzela, saj sem prepričan, da bi lahko v številčno enakovrednem boju rezultat obrnili v svojo korist. Z igralcem manj je bilo to bistveno težje, čeprav smo si kljub temu uspeli pripraviti nekaj lepih priložnosti. Kombinacija prejetega gola in rdečega kartona nam je odvzela veliko možnosti za rezultatski uspeh,” je za klubsko spletno stran dejal mladi strokovnjak na klopi Domžal, ki pa je kljub porazu ostal optimist in je svoje varovance pohvalil za prikazano borbenost: “Kljub porazu sem zelo ponosen na današnjo predstavo svoje ekipe. Če bomo sposobni ponoviti takšno energijo in kvaliteto v igri, v prihodnost zrem z velikim optimizmom, saj bomo le redko ostali brez točk. Po drugi strani pa smo že vajeni, da nismo deležni nobene pomoči oziroma vsaj nevtralnih pogojev. Borimo se proti velikim silam, ampak kljub temu gledamo le nase. Nikoli ne jokamo, zato čestitam Olimpiji za zmago. Na takšnih tekmah odločajo detajli, Olimpija jih je izkoristila, mi pa naše prevlade na igrišču nismo. Nisem razočaran, še več, mojim fantom lahko le čestitam za današnjo predstavo.”

V Domžalah časa za objokovanje po izgubljenih točkah nimajo, saj jih nova preizkušnja čaka že v torkovem popoldnevu, ko bo na koprski Bonifiki odigrana prva polfinalna preizkušnja Pokala Slovenije.

Sporni trenutek pred zadetkom Mihe Zajca

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…