Domžalčani niso uspeli pokvariti mariborske ‘čage’. Ljudski vrt je po tekmi 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije slavil nov naslov državnih prvakov, še trinajstega v zgodovini kluba in petega zapored. Dolgo se je zdelo, da bodo Domžale tudi v četrtem letošnjem obračunu neporažene, a so vijoličasti z zadetkom Marcosa Tavaresa sredi drugega polčasa uspeli priti do treh točk in potrditve novega naslova.


“Prav je, da Mariboru čestitam za naslov in delo v celotni sezoni, ko so v drugem delu dominirali, pred tem pa slovenske barve izvrstno opravljali v Ligi prvakov,” je uvodoma v slogu džentelmana uvodoma dejal gostujoči strateg Luka Elsner, ki pa po porazu svojih varovancev vseeno ni bil preveč razočaran. Mladi strokovnjak je priznal, da si je njegovo moštvo privoščilo preveč napak, premalo pa je bilo tudi poguma: “V prvi polčas smo krenili pogumno in nadzorovali posest žoge, v celotni tekmi pa storili preveč grobih napak, ki bi nam morale že prej odvzeti možnost, da bi zmagali. Ko se je ambient spremenil in je imel nasprotnik v drugem polčasu tri, štiri priložnosti, smo mentalno malce padli in zgodba je bila verjetno že dokončana. Premalo je bilo poguma, hkrati pa tudi izkušenj, ki jih Maribor na drugi strani premore, da bi danes pričakovali kaj več od poraza.”

Poraz kljub vsemu ni bil usoden, Domžalčani so pred Olimpijo zadržali štiri točke prednosti, z zmago nad Radomljani pa bi tudi teoretično potrdili najmanj tretje mesto. Elsner je priznal, da je bil rezultat iz Stožic prisoten tudi v mislih domžalskih nogometašev: “Upam, da se nismo ozirali na to, kar prikazuje tudi prvi polčas, saj v tekmo nismo šli ležerno, temveč precej odgovorno. Je pa bilo na naši strani zaradi tega zagotovo manj pritiska in zaradi tega tudi nekaj več sproščenosti v igri. Ta sproščenost je v določenem trenutku morda šla tudi predaleč in smo zaradi tega grobo grešili ter za nasprotnika ustvarjali mnoge situacije. Dejstvo je, da je rezultat v Ljubljani v podzavesti zagotovo bil prisoten.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…