Marsikdo je pričakoval, da bodo Radomljani, ki so po porazu z Gorico ostali brez vseh možnosti za obstanek v prvoligaški konkurenci, v Kidričevem zaigrali povsem sproščeno in bodo predstavljali trd oreh za domačo zasedbo, a se je zgodilo obratno. Aluminij je s tremi zadetki že v prvem polčasu odločili vprašanje o zmagovalcu.


Gostujoče strateg Adnan Zildžović je vnovič obžaloval, da so njegovi varovanci prikazali zgolj en dober polčas, saj so bili v prvem povsem nerazpoznavni. “Čestitke Aluminiju za zasluženo zmago. Videli smo dva različna polčasa. V prvem smo bili neprepoznavni, v drugem pa smo igrali to, kar ponavadi igramo to pomlad. Žal znova razlika v kakovosti, naše številne priložnosti, ki jih ne izkoristimo, nasprotnik pa skoraj vse svoje. Mislim, da so tudi gledalci prišli na svoj račun, saj so spremljali dobro nogometno predstavo,” je bil po novem porazu svojih varovancev kratek Zildžović.

Častni zadetek ob porazu s 3:1 je v uvodu drugega polčasa zabil Luka Cerar, ki se je po pravcatem evrogolu pod stičišče prečnika in desne vratnice razveselil prvoligaškega prvenca. Gostujoči kapetan je priznal, da so bili Radomljani v prvem polčasu preslabi, da bi lahko konkurirali domačemu moštvu: “Mislim, da smo bili v prvem polčasu preslabi, da bi sploh konkurirali Aluminiju. Domači so po prvem polčasu zasluženo vodili s 3:0, čeprav bi lahko imeli tudi več prednosti. Drugi polčas je izgledal tako, kot bi morali igrati celo tekmo. Ne vem, kaj nam je bilo v prvem polčasu, na igrišču smo delovali ‘mrtvo’, nič nam ni šlo. V drugem polčasu smo pokazali več, dosegli smo zadetek, ki pa je bil vseeno premalo.”

Cerar se je ob tem že ozrl proti prihajajočemu dvoboju s Celjani, ki ga bodo Radomlje zaradi obnove domžalskega igrišča gostile v domačem Športnem parku. Radomeljska desetica napoveduje dobro vzdušje: “Proti Celju igramo prvič doma v Radomljah. Mislim, da bo vzdušje zelo dobro. Šli bomo na zmago in upam na najboljše.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…