Zavrčane uvodna preizkušnja spomladanskega dela čaka jutri. Prenovljeno moštvo Haložanov, v kateri je od lanske zasedbe ostala z5golj šesterica, bo pod vodstvom novega trenerja Ivice Solomuna gostovalo na novomeškem Portovalu, kjer so v treh tekmah dvakrat odnesli celoten izkupiček.


“Za nami so izredno težke priprave, ki smo jih v celoti opravili tako, kot smo si jih zamislili. Menim, da smo se odlično pripravili na nadaljevanje sezone. V zadnjem tednu smo zmanjšali intenzivnost treningov, da se dobro pripravimo za srečanje s Krko in skušamo srečanje tudi dobiti,” je za klubsko spletno stran dejal Lovro Cvek, ki je za svoj trud pred kratkim prejel tudi reprezentančno priznanje. Selektor Nenad Gračan, ki je pred leti deloval tudi v Sloveniji, ga je v začetku tedna vpoklical v mlado reprezentanco Hrvaške, v dresu katere je v Kostreni odigral prvi polčas prijateljske tekme z mlado izbrano vrsto italijanske Serie B. Vezist, ki se je v Zavrč lansko poletje preselil iz Varaždina, je še enkrat ponovil cilje za spomladanski del sezone. Tekme v nadaljevanju državnega prvenstva bodo Zavrčani izkoristili kot podlago za naslednjo sezono, v kateri bo ekipa naskakovala mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja: “Cilji Zavrča so bili pred začetkom sezone popolnoma drugačni, kot so sedaj. Na začetku smo rekli, da se bomo krčevito borili za obstanek v ligi, a menim, da smo si ga že po polovici sezone zagotovili. V tem prestopnem roku smo ekipo pomladili in bomo skozi spomladanski del gradili moštvo za naslednjo sezono. Z mladimi igralci bi v naslednji sezoni lahko posegli še višje. Tukaj imam v mislih mesta, ki vodijo v evropske pokale.”

Cvek bo spomladi tudi kapetan završkega moštva. Vsega 19-letni nogometaš se je razveselil zaupanja, a se zaveda tudi obveznosti, ki jih prinaša kapetanski trak: “Vesel sem, da sem lahko kapetan tej mladi ekipi Zavrča. A poudariti je treba, da je to ogromna obveznost zame. Potrebno bo še bolj poprijeti za delo, da se izkažem in povrnem zaupanje, ki so mi ga izkazali v klubu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…