Dobrih deset dni je od zadnjega večnega derbija Olimpije in Maribora, danes pa je črto pod dvobojem potegnil tudi Roman Rogelj, disciplinski sodnik Nogometne zveze. Kazen je astronomska, saj dosega skoraj 30 tisoč evrov, Olimpiji grozi kazen praznega dela stadiona, Maribor pa bo zadnji dve domači tekmi sezone odigral pred praznino južno in severno tribuno.


“Maribor je zaradi večkratnega kršenja predpisov s strani navijaške skupine kaznovan s skupno kaznijo 15.000 evrov ter kazen igranja na dveh domačih prvenstvenih tekmah Prve lige Telekom Slovenije v Mariboru brez prisotnosti gledalcev na severni in južni tribuni. Navijači mariborskega kluba so namreč večkrat uporabili pirotehnična sredstva, jih odvrgli na igrišče in tako enkrat poskrbeli za prekinitev tekme, žalili nasprotno ekipo, v sodnikovem dodatku tekme pa odvrgli pirotehnično sredstvo, ki je zadelo obiskovalko na tribuni, namenjeni gledalcem. Navijaška skupina je nato poskušala zapustiti ograjen prostor, zato so napadli policiste ter vanje metali premične ograje, s katerimi je bil njihov sektor zavarovan,” je kazen za štajersko stran obrazložil disciplinski sodnik Rogelj.

Maribor bo torej plačal kar 15 tisočakov ter tekmi s Celjem in Krškim odigral pred deloma zaprtim stadionom, pogojna kazen pa grozi tudi Ljubljančanom, ki bodo morali plačati 13.750 evrov: “Olimpija je zaradi večkratnega kršenja predpisov s strani navijaške skupine kaznovan s skupno kaznijo 13.750 evrov ter pogojno kaznijo dveh tekem brez prisotnosti gledalcev na tribunah B in D. Navijači Olimpije so namreč večkrat uporabili pirotehnična sredstva in žalili nasprotno ekipo, poleg tega pa poskušali zapustiti svoj del ograjene tribune z namenom fizičnega spopada z nasprotno skupino, pri tem pa so napadli policiste ter vanje metali stole in premične ograje, s katerimi je bil ograjen njihov sektor. Ker je kazen pogojna pomeni, da se prepoved obiska ne bo izvršila, v kolikor navijaška skupina Olimpija v enem letu ne bo storila težjega prekrška, ki se kaznuje po 26. členu disciplinskega pravilnika NZS.”

Ob tem so pri Nogometni zvezi Slovenije zapisali, da obsojajo dogodke na tekmi, vsi deležniki v nogometu pa bi si morali po svojih močeh prizadevati, da so nogometne tekme varen in družinam prijazen dogodek, na katerih ni mesta za nasilje, sovraštvo in huliganizem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…