Sobotni večer bo v hramu mariborskega nogometa ponudil spopad Maribora in Aluminija, obračun štajerskih tekmecev pa bo imel med polčasom tudi dodatno noto. Ljudski vrt bo namreč pozdravil Lano Beranič, ki je tudi s pomočjo mariborskega kluba in vseh dobrotnikov prestala operativni poseg v ZDA.


Osemletna Lana je v začetku leta prestala operacijo, s katero so ji zdravniki omogočili, da je lahko obula normalne čevlje. Deklica je imela zaradi redke bolezni že pri petih letih stopala v velikosti odraslih ljudi, grozila pa ji je trajna invalidnost. Slovenski zdravniki rešitve za zdravstvene težave niso uspeli najti, omenjala se je tudi amputacija, a je rešitev ponudil ameriški kirurg Dror Paley, ki je pred časom že operiral malega Reneja, ki so ga lahko lahko spremljevalci slovenskega nogometa po operaciji nekajkrat že pozdravili na slovenskih nogometnih zelenicah.

Kot že zapisano, je pri zbiranju sredstev za Lanino pot v ZDA pomagal tudi NK Maribor, delež sredstev pa je z zbiranjem in licitacijo dresov prispeval tudi Rok Černic, ob tem pa so številni pomagali tudi z donacijo sredstev na račun Humanitarne organizacije Maus, ki ga vodi Nataša Švikart Žumer, kasneje pa je kritje stroškov operacije v višini 95 tisoč evrov odobrila tudi zavarovalnica.

“Ljudski vrt bo pozdravil Lano Beranič, pogumno deklico, ki je uspešno prestala operacijo v ZDA. V skupni akciji je znova prišla do izraza enotnost pri humanitarnih namenih, ob dresih in različnih rekvizitih športnikov za dražbo smo za Lanino operacijo donirali sredstva tudi pri NK Maribor,” so na presenečenje opozorili pri vodilnem prvoligašu.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…