Ljubljana že nekaj let ne premore dveh prvoligaških ekip. Nazadnje sta se v ligaškem mestnem obračunu marca 2010 pomerila Interblock in Olimpija. Zdaj naziv drugega najboljšega kluba v prestolnici pripada Iliriji, ki se strmo vzpenja, saj v 3. SNL center zaostaja zgolj za vodilno Zarico.


Ilirijani so se včeraj na Kodeljevem v pripravljalnem obračunu pomerili z nogometaši Olimpije, ki je po pričakovanjih dvoboj obrnila v svojo korist. Darko Karapetrović je priložnost namenil precej premešani zasedbi, ki so v vsakem od polčasov zabili po dva zadetka. Mrežo Ilirije je v 10. minuti načel Aleksandar Rodić, a zadetek ni zmedel tretjeligaša, saj so Ilirijani v nadaljevanju vzpostavili ravnotežje. Zmaji so na odmor vseeno odšli z dvema zadetkoma prednosti, saj je po dobre pol ure z 20 metrov zadel še Miran Burgič. Vodstvo je v 60. minuti povišal še povratnik po težki poškodbi Rok Baskera, končni izid pa je postavil Luka Gajić.

OLIMPIJA LJUBLJANA 4:0 ILIRIJA EXTRA LUX
Rodić (10′), Burgič (33′), Baskera (60′), Gajić
Olimpija: Brljak, Ćoralić, Zarifović, Spahija, Gantar, Baskera, Ivančić, Bajrić, Gajić, Rodić, Burgič. Igrala sta še: Ivanovski, Valenčič. Trener: Darko Karapetrović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…