Namestnik disciplinskega sodnika NZS, Roman Rogelj, je Olimpiji zaradi uporabe pirotehničnih sredstev in nešportnega navijanja v trinajstem in štirinajstem krogu naložil denarno kazen (skupno čez enajst tisoč evrov) in pogojno kazen igranja pred praznimi tribunami, v kolikor bi se dogodki v letošnji sezoni znova ponovili. V edinem ljubljanskem prvoligašu se bodo na omenjeno kazen pritožili, več pa v izjavi, ki jo je vodstvo kluba posredovalo javnosti.


“V NK Olimpija Ljubljana smo, kot celotna javnost, šokirani nad rekordno višino kazni, ki nam jo je prisodil disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS). Zoper kazen bomo vložili pritožbo.

Kot klub se distanciramo od vseh huliganskih dejanj in rasističnih vzklikov in to najostreje obsojamo. Vsi navijači bi se morali zavedati, da s takšnimi dejanji zgolj škodujejo ugledu kluba. Za Olimpijo so zneski, ki jih bo morala tokrat plačati zaradi tovrstnega obnašanja, astronomski. Poleg tega smo prepričani, da se navijači ne zavedajo potencialnih posledic nadaljevanja takšne prakse, od vse bolj rigoroznih kazni, zapiranja tribune in prekinitev ter suspenzov tekem.

Ob tem pa moramo izraziti razočaranje zaradi kaznovanosti na tekmi s Celjem, ko je navijaška skupina Green Dragons praznovala 25-let obstoja. Menimo, da je NZS v tem primeru pokazala ogromno pomanjkanja občutka za nogometni spektakel in je reagirala v pustem, birokratskem slogu.

Green Dragons so z dejavnostmi povezanimi s praznovanjem spoštljivega jubileja ogromno doprinesli k ozaveščenosti o slovenski ligi in so naš skupni produkt nemerljivo propagirali. O dogodkih pred tekmo so poročali vsi največji slovenski tiskani, televizijski in spletni mediji, posnetki spektakularne kulise slavja ob Ljubljanici in koreografij ter navijanja severne tribune, kjer je navijaška skupina Green Dragons nastanjena, pa so s pomočjo svetovnega spleta obkrožili svet.

Skozi številne pogovore z vodstvom navijaške skupine smo dosegli velik napredek na področju preprečevanja metanja pirotehničnih sredstev na igrišče. Na tekmi s Celjem smo bili temu priča po zelo dolgem času, zato se nam zdi sklicevanje disciplinskega sodnika NZS na predkaznovanost neumestno.

Vzdušje, ki smo mu bili priča na stadionu Stožice na tekmi Olimpija – Celje, je za tekme slovenske lige popolna izjema. Posledično bi pričakovali nekaj razumevanja s strani NZS, ne pa finančne kazni in grožnje z igranjem pred praznim stadionom.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…