Za ljubljansko Olimpijo so v Turčiji že trije dnevi priprav. Zeleno-beli v en glas poudarjajo, da so pogoji za delo na turški sredozemski obali odlični in omogočajo kakovostno pripravo na nadaljevanje tekmovalnih obveznosti.


“Tu imamo na razpolago čisto vse, kar moštvo potrebuje za kakovostno pripravo na tisto, kar nas čaka od konca februarja dalje, ko začenjamo s spomladanskim prvoligaškim plesom. Zaenkrat sem zadovoljen s pristopom in angažiranostjo fantov, bomo pa v naslednjih dneh tempirali treninge z namen čim boljšega uigravanja moštva,” je za klubsko spletno stran dejal trener Darko Karapetrović, ki je, podobno kot njegovi varovanci, zadovoljen s pogoji v turški Antalyji. Zmaji bodo danes odigrali drugo pripravljalno srečanje, pred tednom dni so z 2:5 ugnali Ajdovščino Škou, pomerili se bodo z graškim Sturmom, ki se bo sicer zvečer pomeril tudi z bukareško Steuao. Karapetrović ne pričakuje lepe igre, bo pa od svojega moštva zahteval primerno disciplino: “Močni preizkusi so vedno najboljši pokazatelj trenutne forme. Glede na to, da nekoliko intenzivneje delamo z žogo šele od prihoda v Antalyjo, ni pričakovati lepote v naši igri. A bom vseeno zahteval disciplino in red. Tu smo pa že lahko več kot stoodstotni, če že v tehnično-taktičnem smislu še ne bomo.”

Priložnost bo morda dobil tudi mladi Sandi Ćoralić, ki je najmlajši član ljubljanske zasedbe v Turčiji. Vsega 16-letni nogometaš je sicer član kadetske izbrane vrste, jeseni pa je igral še za kadetsko selekcijo zeleno-belih, enkrat pa je oblekel tudi dres mladincev: “Vse skupaj je v tem trenutku zame čisto nek nov svet. Preskok iz kadetske oziroma mladinske selekcije v člansko je očiten, vendar na meni je, da skozi treninge napredujem in se učim. Ob sebi imam odlične mlade in nekoliko izkušenejše fante, od katerih lahko ogromno odnesem. Moram priznati, da na treningih več kot uživam. Če bom danes dobil priložnost za igro, jo bom skušal maksimalno izkoristiti. V nasprotnem primeru pa bom bodril fante s klopi.”

Obračun s Sturmom se bo pričel ob 14. uri, srečanje pa si boste lahko ogledali v spletnem prenosu avstrijskega prvoligaša, na tej povezavi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…