Velenjčani se v jutrišnji obračun z Mariborom podajajo z boljšim pomladanskim izkupičkom kot tokratni nasprotnik. Medtem ko so vijolice v dveh tekmah iztržile zgolj točko, so se knapi veselili zmage v Kopru, šele druge gostujoče v sezoni in prve po četrtem krogu, ko so z goloma Luke Prašnikarja in Amerja Krcića slavili v Domžalah.


Zdaj se knapi vračajo na domače igrišče, na katerem bodo skušali ponoviti jesenske predstave, ko so pred domačimi gledalci nasprotnikom le stežka dopuščali zadetke. Matej Radan, sicer tudi bivši vratar Maribora, je v dvanajstih tekmah prejel zgolj deset zadetkov. Manj so jih na domačih tekmah prejeli zgolj Krčani, a je ob tem potrebno poudariti, da imajo varovanci trenerja Jerneja Javornika tudi precej težav z doseganjem zadetkov. Enajst doseženih golov je bilo za zdaj dovolj za štiri zmage ter ravno toliko remijev in porazov. Enega od štirih remijev je Rudar jeseni vknjižil tudi proti Mariboru, ko se je obračun zaključil z začetnim izidom. Pozitivnega izida se v domačem taboru nadejajo tudi tokrat. “Maribor prihaja v Velenje po tri točke, vendar mi bomo storili vse da se to ne bo zgodilo. Vsako tekmo igramo na zmago, tako, da tudi v soboto ne bo drugače. Verjamemo, da se bomo skupaj z navijači veselili pozitivnega rezultata,” je za klubsko spletno stran poudaril Leon Črnčič, sicer eden štirih bivših nogometašev Maribora, ki danes nosijo dres Rudarja. Lenartčan je bil krajši čas član vijolic še v mladinskih kategorijah.

Pozitivnega razpleta se nadeja tudi vsestranski Milan Kocić. Primorec se je jeseni uveljavil na položaju bočnega branilca: “Čaka nas izjemno težka tekma, ampak verjamem, da pred našimi navijači tudi Mariboru ne bo lahko!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Številne spremembe v Sežani, Kraševci ostali še brez izkušenega stebra obrambe

Pomembni odhodi iz sežanskega Tabora se manj kot tri tedne pred pričekom sezone nadaljujej…