Za Velenjčane v Stožicah ni bilo kruha, bolje rečeno točk. Zadetkov in zmage lačni Ljubljančani so velenjsko mrežo zatresli kar petkrat, podobno kot jeseni, je dvoboj v prvem polčasu ponudil en sam zadetek, zmaji pa so do visoke zmage prišli v izdihljajih srečanja. Po še trinajstem porazu sezone je pred zbrano sedmo silo stopil Leon Črnčič.


“Vsako tekmo krenemo po zmago, ampak danes nam ni šlo. Vse se je obrnilo proti nam. Mislim, da je danes Olimpija zasluženo zmagala,” je po zadnjem sodniškem žvižgu priznal Lenartčan, ki se je po nekajmesečni odsotnosti zaradi poškodbe na nogometne zelenice vrnil v začetku letošnje sezone. Tudi nekdanji mladi reprezentant Slovenije spada med nogometaše, ki občutijo finančne težave kluba, saj jih vodstvo kluba kljub trudu še ni uspelo rešiti. Črnčič priznava, da se zaradi tega ni lahko osredotočiti zgolj na tekmovalne obveznosti, a to vseeno ne sme biti izgovor za poraze: “Seveda na igralce vpliva, ko nekaj časa ne prejmeš dohodka. Ne moreš biti povsem sproščen in misliti zgolj na tekmo. Na vsaki tekmi damo vse kar lahko, vendar nam v zadnjih tekmah ne uspeva. Ampak mislim, da se na omenjene težave ne smemo izgovarjati. Po reprezentančnem premoru se moramo maksimalno zbrati, proti Celju moramo iskati pozitiven rezultat. Šteje zgolj zmaga.”

Knape po reprezentančnem premoru v vsega štirih dneh čakata izredno pomembna dvoboja za obstanek v ligi. Najprej v goste prihajajo Celjani, zatem Rudar gostuje na novomeškem Portovalu. “Dejali smo si, da moramo tekmo čimprej pozabiti in popraviti napake. Med reprezentančnim premorom imamo veliko časa, da lahko napake odpravimo,” je zaključil Črnčič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…