Goričani so reprezentančni premor izkoristili še za drugo pripravljalno srečanje. Po mirenski Adrii, ki jo je premešana zasedba z dvema zadetkoma Amarachija Osujija ugnala z 2:1, so sinje-modri gostovali še pri zahodnih sosedih in v gosteh pri Hellas Verono klonili z rezultatom 5:0.


Novogoriški strateg Miran Srebrnič je v mestu Romea in Julije pogrešal prvega vratarja Grego Sorčana, saj nekdanjega člana veronskega Chieva v ponedeljek z mlado izbrano vrsto čaka kvalifikacijski dvoboj z Irsko. Tako je mesto med vratnicama zasedel Januš Štrukelj, ki ga je kot prvi ugnal legendarni Luca Toni. Nekdanji član Bayerna, Juventusa, Fiorentine in drugih klubov je goriško mrežo zatresel po četrt ure igre, vajo pa je 38-letni napadalec ponovil v 20. minuti, ko je zadel še drugič. Po pol ure igre je bil rezultat že 3:0, v polno je meril še Federico Viviani, ki je postavil tudi izid prvega polčasa. Zadnjeuvrščeno moštvo Serie A je dvakrat zadelo še v uvodnih minutah nadaljevanja, ko sta zadela še Boško Janković in Giampaolo Pazzini, ob Toniju še drugi bivši reprezentant Italije v vrstah Verončanov.

Primorce zdaj čaka dober teden priprav na zahtevna obračuna z Mariborom in Olimpijo, ki bosta na severu Primorske gostovala v soboto oziroma prihodnjo sredo.

HELLAS VERONA 5:0 GORICA
Toni (15′, 20′), Viviani (30′), Janković (50′), Pazzini (55′)
Gorica: Štrukelj, Gregorič, Mevlja, Jogan, Celcer, Kotnik, Johnson, Kolenc, Nagode, Burgić, Osuji. Na klopi: Lipičar, Boben, Marinič, Arčon, Nunić, Kapić, T. Kavčič, Martinović, Humar, Curk. Trener: Miran Srebrnič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…