Aleksander Lazevski je prvi januarski novinec v vrstah ljubljanske Olimpije. 26-letni Makedonec, ki ima tudi srbski potni list, bo zapolnil mesto na položaju levega bočnega branilca, ki so ga zeleno-beli jeseni krpali z osrednjimi branilci.


Štirinajstkratni reprezentant Makedonije, zadnjo tekmo v dresu z državnim grbom je odigral pred dobrim letom in pol, je z vodstvom ljubljanskega prvoligaša sklenil enoletni dogovor, ki se izteče s koncem koledarskega leta. Otrok Partizana je bil član črno-belih, z vmesnimi posojami v drugo ekipo Teleoptika, vse do leta 2013, ko se je preselil k ukrajinski Hoverle. V Ukrajini se ni naigral, saj je zabeležil vsega štiri nastope, del lanske sezone je preživel na posoji pri beograjskem Radu, lansko poletje pa se je z ukrajinskim prvoligašem razšel in bil vse od tedaj brez kluba. Lazevski, ki se je že pridružil pripravam, je ob sklenitvi dogovora za klubsko spletno stran dejal: “Prvi vtisi so več kot pozitivni. V veliko čast mi je, da sem se znašel v velikem klubu z bogato zgodovino in tradicijo. Upam in želim si, da bom v prihajajočem obdobju pustil velik pečat in pomagal Olimpiji do izpolnitve zastavljenih ciljev. Lepo je biti v Ljubljani, še lepše pa bo zmagovati v zeleno-belem dresu.”

“Ni potrebno izgubljati odvečnih besed, saj sem Lazevskega spremljal že lep čas in se prepričal, da gre za odličnega nogometaša. Vesel sem, da smo ga uspeli zvabiti v svojo sredino. Niti najmanj ne dvomim, da bo predstavljal veliko okrepitev za naše moštvo. Povrh vsega pa o njegovi dosedanji poti dovolj zgovorno pričajo številne lovorike, ki jih je osvojil s Partizanom. Nič manj pomembno pa je tudi dejstvo, da je Aleksandar karakterno izjemno dobrodušna oseba. Verjamem, da bomo z njegovo pomočjo še močnejši in pripravljeni na prihajajoče izzive,” pa je prihod novinca pokomentiral športni direktor Milenko Ačimović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Morozov iz Celja v Izrael

Po Stojinoviću in Breclu Celje zapušča še en branilec. Grigorij Morozov bo do konca letošn…