Štirinajsti krog prinaša nekaj zanimivih obračunov, nedvomno pa bo tudi glede na stanje na lestvici najbolj zanimivo v mariborskem Ljudskem vrtu, kjer državni prvaki gostijo izzivalce iz Celja, ki so jim v letošnji sezoni že zadali poraz. Mlado moštvo trenerja Simona Rožmana je z učinkovito predstavo v petem krogu vijolicam, ki jim je živce paral predvsem vratar Matic Kotnik, zadali uvodni poraz sezone in jih tako še pravočasno opozorila pred glavnimi evropskimi obveznostmi. Lahko grofom, ki so neporaženi že enajst krogov, znova uspe presenečenje ali pa bo vijoličastim uspelo maščevati poraz z začetke sezone?


“Priprave na današnjo tekmo so potekale po ustaljenem ritmu. Veseli dejstvo, da se večina igralcev po poškodbah vrača, včeraj smo bili na treningu kompletni. Vsi, ki so v kadru prvega moštvo, so bili sposobni oddelati trening, kar pomeni, da imamo pred tekmo s Celjem širok izbor igralcev. Želimo si pozitivnega rezultata, saj igramo na svojem igrišču in pred domačimi gledalci. Pri fantih je opaziti pravi pristop in mentaliteto, saj se zavedajo, kaj jih čaka in v tej smeri se tudi pripravljamo,” je včeraj dejal strateg vijoličastih, ki bi lahko obračun s Celjani izkoristil tudi kot zadnje preverjanje forme svojih varovancev pred torkovim gostovanjem v Londonu. Kljub temu ne gre pričakovati, da bo Šimundža v boj poslal najmočnejšo zasedbo, a tudi pri tistih, ki imajo v dozdajšnjem poteku sezone nekoliko manjšo sezone, motivacije ne bi smelo manjkati. Med tistimi, ki bi lahko srečanje začeli od prve minute, je tudi Luka Zahović, ki je s sedmimi zadetki tudi najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije: “Igramo doma, moramo biti gospodarji na igrišču. V poštev pride samo zmaga. Imamo širok kader, v naši ekipi so vsi igralni položaji dobro zasedeni. Vsak se zaveda, da se je treba boriti za mesto v ekipi, zmaga proti Gorici pa je le še utrdila samozavest.”

“O Mariboru ne gre izgubljati besed, saj se vsi dobro zavedamo njihove kakovosti. Po bledi predstavi proti Kopru se želimo v Ljudskem vrtu znova prikazati v dobri luči in se čim bolje zoperstaviti Mariborčanom. V preteklosti smo že dokazali, da lahko igramo z njimi, zato pričakujem odprt boj od prve sekunde. Med nami prevladuje pozitivna miselnost, tako da gremo tudi v to tekmo odločeni, da iztržimo čim boljši rezultat,” je za spletno stran celjskega kluba dejal Blaž Vrhovec, ki bo celjska varovalka na sredini igrišča. Pri vselej borbenem ljubljanskem vezistu motivacije, tako kot tudi pri soigralcih, ne bo manjkalo. Tudi izkušeni Sebastjan Gobec, ki iz tedna v teden popravlja ligaški rekord po številu odigranih tekem, pravi, da je gostovanje v Ljudskem vrtu vselej posebno: “Gostovanje v Mariboru je vselej posebno. Igrati tam je morda celo najlažje. Gre za teren, kjer nikoli nisi favorit, hkrati pa je na tribunah skoraj vedno lepo število gledalcev. Dobro vzdušje na tribunah prinese posebno energijo, ki bo kljub dejstvu, da tam gostujemo, dodatna motivacija za naše mlado moštvo. Hkrati pa bo to tudi priložnost, da se mladi in obetavni igralci predstavijo oglednikom tujih klubov, ki bodo zaradi uvrstitve Maribora v Ligo prvakov odslej še bolj pozorni na tekme slovenske lige.”

Mariborčani in Ljubljančani so nas s predstavo pred dvema tednoma kar malce razvadili, a podobno kot zmaji, tudi grofje igrajo precej odprt nogomet, zato se lahko tudi tokrat nadejamo lepe nogometne predstave. Še posebej v primeru, da se bo ponovil scenarij z omenjenega večnega derbija, ko se je mreža domačih zatresla že v uvodu tekme. Sicer pa sta tekmeca že v prvem medsebojnem obračunu letošnje sezone dokazala, da znata prikazati pravo poslastico. Obračun petega kroga, ki so ga na Areni Petrol Celjani dobili s 3:1, bi lahko po privlačnosti uvrstili kar za obračun Maribora in Olimpije, saj priložnosti in lepih potez ni manjkalo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…