Štajerska znova slavi, Maribor je postal še enajstič v času samostojnosti slovenski državni prvak. Olimpija je morala priznati poraz z 2:1, pred polnimi in glasnimi tribunami Ljudskega vrta smo videli dobro predstavo obeh ekipin pravi praznik slovenskega nogometa. V 33. minuti je Mariborčane v vodstvo popeljaljal Cvijanović, tik pred koncem prvega polčasa je izenačil Lovrečič, zmagovalca pa je po lepem predložku Vilerja odločil Berič. 


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 32. krog. Glavni sodnik: Damir Skomina.
Maribor: Ljudski vrt, 10000 gledalcev.

MARIBOR 2:1 OLIMPIJA
Strelci: Cvijanović (33), Berić (73); Lovrečič (45+1)

Maribor: Handanović, Milec, Potokar, Arghus, Viler, Ibraimi, Cvijanović, Filipović (79 Mertelj), Mezga, Berić, Tavares (90 Smrekar). Trener: Darko Milanič.
Olimpija: Šeliga, Jović, Zarifović, Delamea Mlinar, Fink, Ivelja, Lovrečič (88 Vicente), Omladič, Trifković (78 Valenčič), Šporar (70 Salkić), Nikezić. Trener: Andrej Razdrh.

 

Darko Milanič, strateg vijoličastih, je kljub napovedim pred tekmo, v začetno enajsterico uvrstil tudi Berića, ki je na sredini povratni tekmi polfinala Pokala staknil lažjo poškodbo mišice. Pri Mariborčanih sicer manjkajo poškodovani Rajčević, Fajić in Mejač, pri Ljubljančanih strateg Andrej Razdrh v kader za tekmo ni uvrstil že dlje časa poškodovana Đermanovića in Zorca, v začetnih enajstericah obeh ekip presenečenj ni.

1′ – Iz sredine igrišča so začeli nogometaši Olimpije in že takoj krenili proti vratom Jasmina Handanovića. 

7′ – Prvi strel na tekmi, iz leve strani je poizkusil Damjan Trifković, vendar meril mimo vrat Jasmina Handanovića. Igra sicer v prvih minutah poteka med obema kazenskima prostoroma.
11′ – Tavares je v kazenskem prostoru Olimpije ukradel žogo Bobanu Joviću, jo poskušal podati na rob kazenskega prostora, venda so gostujoči branilci žogo izbili v kot, po katerem je s strelom poizkusil Robert Berić, a meril mimo vrat Olimpije.
13′ – Kot se za nogometni praznik spodobi so Viole pripravile primerno koreografijo, južna tribuna je danes lepo napolnjena.
14′ – Prva nevarnejša situacija na tekmi, s strelom iz roba kazenskega prostora je poizkusil Nik Omladić, žoga pa ni za veliko zgrešila okvirja vrat.
17′ – Nov poizkus gostov, s strelom iz črte kazenskega prostora je skušal Jasmina Handanovića presenetiti Andraž Šporar.
19′ – Prva priložnost tudi na domači strani, po prekršku Đorđe Ivelja nad Dejanom Mezgo, je prosti strel izvedel Miroslav Cvijanović, je Aleksander Šeliga žogo preusmeril v kot.
20′ – Zavrela je kri nekaterim nogometašem obeh moštve, potem, ko Ljubljančani po poškodbi Miroslava Cvijanovića žoge niso želeli poslati iz igre. Glavna akterja petelinjenja Željko Filipović in Antonio Delamea Mlinar sta bila kaznovana z rumenim kartonom.
24′ – Ljubljančani so imeli slabih dvajset metrov od gola Jasmina Handanovića prosti strel, izvedel ga je Damjan Trifković, tudi tokrat pa strel ni šel v okvir gola.
27′ – Tekma se je končno razživela, po uvodnem naletu Olimpije, so se zbudili tudi vijoličasti, po hitrem polprotinapadu Miroslava Cvijanovića je s strelom iz leve strani poizkusil Agim Ibraimi. Strel iz dobrih petnajstih metrov je končal tik nad golom Aleksandra Šelige.
30′ – Nik Omladič je po preigravanju prodrl v kazenski prostor in skušal žogo spraviti pred gol, vendar so domači nogometaši še pravočasno reagirali in žogo izbili v kot, po katerem je z glavo poizkusil prvi strelec lige Nikola Nikezić, a tokrat meril mimo vrat.
31′ – Ljubljančani še naprej pritiskajo, tokrat je s strelom iz roba kazenskega prostora poikusil Anej Lovrečič, sodnik Damir Skomina je po strelu  pokazal na kot za goste.
32′ – Zanimivo tudi na nasprotnem koncu igrišča, Robert Berić je poslal predložek iz desne strani, Nemanja Mitrović pa je pred Marcosom Tavaresem žogo še pravočasno izbil v kot.

33′ – GOOOOOOOOL! Izbruh veselja na polnih tribunah Ljudskega vrta, Agim Ibraimi je bil na desni strani hitrejši od Aneja Lovrečiča, poslal odličen predložek proti drugi vratnici ljubljanskega gola, kjer so gostujoči branilci pozabili na Miroslava Cvijanovića, ki je dobrih deset metrov od gola z glavo matiral Aleksandra Šeligo.

40′ – Nevaren predložek Dejane Mezge iz leve strani igrišča, a je bil Aris Zarifović spretnejši in višji od Roberta Berića.
41′ – Anej Lovrečič je iz prostega strela dobrih petindvajset metrov po prekršku nad Damjanom Trifkovićem žogo poslal preko mariborskega gola.
42′ – Zopet so nevarni Ljubljančani, Boban Jović je poslal nevaren predložek iz desne strani, najvišji v skoku je bil Aris Zarifović, še enkrat več pa Jasmin Handanović ni imel prevelikega dela ob posredovanju, saj je žoga zgrešila njegova vrata.

45+1′ – GOOOOOOOOL! Ljubljančani so tik pred koncem prvega polčasa uspeli izenačiti, izvedli so hitro akcijo in izkoristili napako mariborske obrambe. Z lepo podajo je Damjan Trifković žogo spravil v kazenski prostor, kjer jo je skušal Arghus izbiti, a je ta prišla do Martina Milca, ki je nerodno posredoval in žogo namesto, da bi izbil, dvignil visoko v zrak. Prvi je do žoge prišel Anej Lovrečič, ki je žogo iz slabih desetih metrov spravil mimo mariborskih branilcev in vratarja Jasmina Handanovića.

 

46′ – Začetek drugega polčasa je s prekrškom za rumeni karton odprl Matic Fink, ki je na sredini igrišča podrl Agima Ibraimija.
47′ – Dejan Mezga je na sredini igrišča ukradel žogo in hitro krenil v protinapad, podal žogo do Roberta Berića, ki je meril iz leve strani, vendar tokrat preko vrat Aleksandra Šelige.
48′ – Takoj v naslednji akciji so do prvega poizkusa v drugem polčasu prišli tudi gostje, s strelom iz razdalje je neuspešno poizkusil Boban Jović.
55′ – Po dobrih desetih minutah igre v drugem polčasu brez večjih priložnosti na obeh straneh, Mariborčani imajo sicer žogo več v svoji posesti, vendar si zaenkrat večjih priložnosti niso priigrali.
56′ – Znova je s strelom iz razdlalje poizkusil Boban Jović, tudi tokrat je njegov poizkus končal visoko preko vrat. 
58′ – Po daljšem času spet priložnost za domačo ekipo. Žogo je v kazenski prostor do Roberta Berića spravil Agim Ibraimi, ljubljanska obramba pa je strel še pravočasno blokirala in izbila v kot.
59′ – Drugi rumeni karton za Ljubljančane, po prekršku nad Dejanom Mezgo ga je prejel Nik Omladić.
62′ – Po slabi uri igre manjši ognjemet na obeh navijaških tribunah, igrišče je po bakljadi zavito v gost dim, zato se je glavni sodnik srečanja Damir Skomina odločil za krajšo prekinitev igre.
65′ – Velika priložnost za Mariborčane, Agim Ibraimi je z lepo podajo v prazen prostor zaposlil Roberta Berića, ki se je znašel sam pred vratarjem Aleksandrom Šeligo, a se je rajši kot za strel, odločil za podajo proti Tavaresu, domači branilci so namero prebrali in žogo spravili v kot.
67′ – Sodnik Damir Skomina je pokazal drugi rumeni karton Maticu Finku, ki je moral tako predčasno zapustiti igrišče. Rumeni karton je Skomina pokazal tudi Robertu Beriću, oba akterja sta namreč v kazenskem prostoru Olimpije v preveliki meri uporabila roke.
69′ – Po prekršku nad Nikom Omladičem je bil z rumenim kartonom kaznovan tudi kapetan vijoličastih Marcos Tavares.
70′ – Andrej Razdrh, trener Olimpije, je posegel po prvi menjavi, napadalca Andraža Šporarja je zamenjal z branilcem Erikom Salkićem.

73′ – GOOOOOOOOL! Ljudski vrt se še drugič danes veseli, zadel je Robert Berić, tudi tokrat po odličnem predložku. Mitja Viler je poslal predložek iz leve strani, žoga je preletela vse ljubljanske branilce, Robert Berić pa je v lepem slogu z glavo premagal nemočnega Aleksandra Šeligo.

78′ – Druga menjava v vrstah Olimpije, Damjana Trifkovića je zamenjal Filip Valenčič.
79′ – Prva menjava tudi pri Mariboru, lažje poškodovani Željko Filipović je zapustil igrišče, namesto njega je vstopil Aleš Mertelj.
81′ – Mariborčani so žogo po predložku izbili iz svojega kazenskega prostora, s strelom iz dobrih dvajsetih metrov pa je poizkusil Nik Omladič.
82′ – V Ljudskem vrtu že odmeva “Maribor šampion”, čeprav je do konca obračuna še slabih deset minut.
84′ – Miroslav Cvijanović je skušal Aleksandra Šeligo presenetiti s strelom od daleč, vendar je žoga na poti do gola zadela Marcosa Tavaresa. Nekaj sekund kasneje Aleš Mertelj iz dvajsetih metrov meril mimo vrat.
88′ – Trener gostov Andrej Razdrh skuša potek tekme preobrniti še z zadnjo menjavo, Aneja Lovrečiča je zamenjal Franklin Vicente.
90′ – Damir Skomina je pokazal nov rumeni karton, tokrat Dejanu Mezgi. 
90+’ – Ljubljančani sicer poizkušajo s pritiskom proti vratom Maribora, a jim kaj dosti ne uspeva.

KONEC TEKME! Damir Skomina je trikrat zapiskal v svojo piščalko, Ljudski vrt znova slavi, Maribor je še enajstič slovenski državi prvak.

Avtor: Peter Dominko

 

Foto: Gregor Krajnčič

 

{quickgallery}MariborOlimpija_11-5-2013{/quickgallery} 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…