Prisilno slovo Krunoslava Jurčića z mariborske klopi še vedno odmeva. Medtem ko navijači še čakajo na uradno potrditev vrnitve Darka Milaniča, se je hrvaški strokovnjak potihoma in skozi stranska vratar Ljudskega vrta že odpravil v domači Zagreb. Z zdaj že bivšim strategom Maribora se je pogovarjal Matej Štrafela, z dovoljenjem novinarja Radia Maribor pa besede Krunoslava Jurčića prenašamo tudi na našem portalu.


“Zamislite si, če je presenetilo vas, kako je šele mene. Dejstvo je, da sem moštvo prevzel v trenutku, ko je bil Maribor v velikih težavah, z devetimi točkami zaostanka za Gorico in sedmimi točkami za Olimpijo. Če seštejemo in povzamemo, sem v tem trenutku prvak Slovenije, saj sem po prevzemu krmila osvojil največ točk. V tem času smo igrali lep nogomet, navijači, Viole in tudi mediji ste bili zadovoljni z lepoto v mariborski igri. V tem času nam je uspel velik prestop Petra Stojanovića v zagrebški Dinamo. Zgodilo se je veliko lepih stvari in normalno je, da je bilo presenečenje veliko. Težko je poiskati razloge za odločitev, še posebej, če iščete logičnost. In če je ne najdete, je zagotovo presenetljivo in težko,” je na uvodno vprašanje, če je bila odločitev vodstva kluba presenetljiva, z bridkim glasom odgovoril Jurčić, ki je Mariborčane po avgustovskem prihodu vodil na šestnajstih udarnih tekmah ter ob enajstih zmagah vknjižil še štiri remije in tri poraze. Poleg Celja so bili od Mariborčanov v precej bizarni tekmi v Halozah boljši še Zavrčani, v prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije pa so slavili tudi Velenjčani.

"Presenečenj v prestopnem roku ni bilo." (Foto: Jure Banfi)
“Ko človek prejme takšna sporočila, je lahko ponosen na svoje delo.” (Foto: Jure Banfi)

Zlatko Zahovič, športni direktor Maribora, je v današnji izjavi za časnik Večer med drugim izjavil, da igralci niso sprejeli Jurčićevega načina dela, kar pa je zdaj že nekdanji trener Maribora zanikal in besede podkrepil tudi s tem, da je po slovesu od Ljudskega vrta od večine svojih varovancev prejel zgolj sporočila s pohvalnimi besedami. “Slišim, da se v medijih pojavljajo zgodbe o sistemih, ki so smešne. Trener, ki pride v klub z devetimi točkami zaostanka, mora vnesti nekaj novosti in poskrbeti za določen pretres. Fantje so uživali v tem sistemu in v delu z mano. Pravkar sem prispel v Zagreb in prejel sem sporočila od praktično vseh varovancev. Ko človek prejme takšna sporočila, je lahko ponosen na svoje delo. To govori tudi vse o zgodbah glede sistema. Druga stvar pa je, da nekdo drug ni bil zadovoljen s sistemom in je želel odločati o njem,” je na najverjetnejši vpliv Zahoviča na taktiko članskega moštva namignil Jurčić.

Kljub vsemu pa bo skušal Jurčić delovanje v štajerski prestolnici ohraniti v lepem spominu. “Bilo je prekrasno in za to sem želim zahvaliti navijačem, še posebej Violam. Z navijači, ljudmi v klubu in igralce sem doživel čudovite trenutke. Še enkrat bom ponovil, igrali smo prekrasen nogomet in v ‘mojem’ sistemu zabijali veliko število zadetkov. Zgodbe, ki se pojavljajo o sistemih, slabih odnosih z igralci in tekmi o Celju, so zgolj razlogi, ki jih je potrebno dati javnosti, da bi le-ta lažje sprejela odločitev,” je še malce zbodel nekdanji strateg Dinama in ob tem še dodal, da po takšnem šoku potrebuje še nekaj časa, da bo prišel k sebi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…