Nogometaši Maribora so v sklopu turškega dela priprav na nadaljevanje sezone vknjižili še drugo zmago. Po Sarajevu, državnem prvaku Bosne in Hercegovine, so vijolice porazile še slovaškega prvaka Trenčin. V tekmi, ki ni navdušila z velikim številom priložnosti, je zmagovalca tik pred zadnjim sodniškim žvižgom odločil kapetan Marcos Tavares, ki je v pripravah zabil že šesti zadetek.


“Bolj trdno, usklajeno predstavo z naše strani, z manj napakami. Dobro smo vstopili v tekmo, tudi brez dobljenega zadetka bi bil zadovoljen s prikazanim, tako sem še bolj. Čeprav gre za pripravljalne tekme, želim, da se ustvarja zmagovito, šampionsko ozračje. Z vsakim dnem, vsako tekmo. In veseli me, da nam to uspeva. Ne bi izpostavljal posameznikov, saj jih je bilo veliko, ki bi jih lahko omenili po tej tekmi. Pomembno je, da smo prava, skladna celota,” je srečanje z vodilnim klubom slovaškega prvenstva pokomentiral mariborski strateg Krunoslav Jurčić, ki je imel nekaj težav s sestavo enajsteric, saj so dvoboj izpustili štirje nogometaši. Gregor Bajde in Amar Rahmanović sta imela nekaj težav po obračunu s Sarajevom, ki ga je predčasno končal Denis Šme. Velenjčan je zaradi zlomljenega nosu včerajšnje dopoldne preživel v bolnišnici. Po preboleli virozi pa ni zaigral niti obetavni Žan Celar.

Jurčića je razveselilo tudi dejstvo, da njegovi varovanci prvič v letošnjih pripravah nasprotniku niso dovolili zadetka: “Na to temo sem opravil sestanek z igralci. Čeprav smo ekipa z napadalno usmeritvijo, smo resna ekipa in ne želim večjega števila dobljenih golov. Ko zmagamo in izpolnimo tudi ta cilj, je zadovoljstvo še večje. To prinaša dodatno samozavest obrambnim igralcem, še posebej vratarju.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Številne spremembe v Sežani, Kraševci ostali še brez izkušenega stebra obrambe

Pomembni odhodi iz sežanskega Tabora se manj kot tri tedne pred pričekom sezone nadaljujej…