Mariborska delegacija se danes popoldne s čarterskim letom iz Antalyje vrača v domače kraje. Štajerci so dvotedenske priprave v turškem Beleku, kjer so se pripravljali že peto leto zapored, zaključili s pomembno zmago. Premešana enajsterica je z goloma Jeana Philippa Mendyja in Mirze Mujčića ugnala ukrajinsko Zoryjo.


Z zmago proti tretjeuvrščeni ekipi ukrajinskega prvenstva so vijolice prekinile niz treh porazov brez doseženega zadetka, tudi Jurčić pa je v daljšem pogovoru za klubsko spletno stran poudaril, da je priprave lepo zaključiti z zmago. “Lepo se je vrniti domov z zmago, čeprav sem se pred začetkom priprav zavestno odločil, da imamo močnejše tekme in poiščemo nasprotnike, ki bi bili na ravni ekip, s katerimi bi lahko imeli opravka v evropskih kvalifikacijah. Zato smo se pomerili z močnejšimi ekipami in rezultat ni bil postavljen v ospredje, toda kljub temu je pomembno, da smo v kombinirani zasedbi premagali tako resno moštvo, kot je Zorya, ki je tretja v ukrajinskem prvenstvu,” je uvodoma poudaril Jurčić, ki bo po svoje varovance po vrnitvi v Ljudski vrt znova zbral v torek, ko se bosta treningom pridružila tudi Valon Ahmedi in Denis Šme, ki bo nekaj časa vadil z zaščitno masko. Resnejša je poškodba Amarja Rahmanovića, saj mora visokorasli vezist zaradi bolečin v trebušni steni na dodatne zdravniške preglede.

Ahmedi in Šme sta imela v Turčiji nekaj težav s poškodbami. (Foto: Jure Banfi)
Ahmedi in Šme sta imela v Turčiji nekaj težav s poškodbami. (Foto: Jure Banfi)

Mariborčani so v sklopu priprav na nadaljevanje sezone odigrali deset tekem, ob dveh zmagah in treh porazih so varovanci trenerja Jurčića vknjižili še pet zmag. Kakšna je ocena priprav iz oči hrvaškega stratega? “V celoti smo opravili predvideni program dela in odigrali kakovostne tekme, ki so vsakega igralca prisilile, da je moral pokazati svoj maksimum. S tem smo dobili natančen vpogled v trenutno stanje, v pripravljenost posameznikov, da vemo, kje smo. Veseli me, da smo imeli celotna dva tedna čudovite pogoje za delo. Nasploh nam je klub od prvega do zadnjega dne, v Turčiji, doma in že prej v Moravskih Toplicah omogočil vrhunske razmere. Zdaj se vračamo domov, imeli bomo dva dni premora, nato pa imamo na voljo teden dni časa, da se privadimo na spremenjene vremenske pogoje in da storimo vse, da bomo za spomladansko otvoritev na želeni ravni. Verjamem, da bomo zmagovali, saj je razpoloženje in raven forme igralcev na visoki ravni.”

V torek, ko bodo Mariborčani pričeli s pripravami na sobotni obračun s Celjem, se bo moštvu prvič pridružil tudi Milivoje Novaković. O izkušenem novincu z izbranimi besedami govori tudi Jurčić: “Vsak trener je srečen, ko pride kakovosten igralec. To je to, kar potrebujemo. Potrebujemo veliko osebnost, nekoga s takšnim ugledom. Nekoga, ki ima ime in priimek ter nam lahko prinese dodatno kakovost v učinkovitosti, ki jo nujno potrebujemo. Res sem zadovoljen in verjamem, da nam bo uspelo, da bo Novaković čim prej v stanju za igranje tekem. Glede na njegove izkušnje verjamem, da s tem ne bo pretiranih težav.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…