Tudi Maribor v sklopu priprav na nadaljevanje sezone ni več neporažen. Štajerci so, čeprav so si v primerjavi z nasprotnikom priigrali več priložnosti, morali priznati premoč danskemu Esbjergu, ki je slavil z zadetkom v sedmi minuti, ko je nezbranost mariborske obrambe izkoristil in kaznoval Jorgensen.


Podobno kot proti Sarajevu, ko je bil tekmec izredno motiviran, tudi tokrat ni manjkalo ostrih posredovanj, ki pa so bile predvsem posledica neodločnosti in napak mladega turškega sodnika, ki je v določenih trenutkih deloval precej izgubljeno. A mariborski strateg Krunoslav Jurčić je po prvem porazu poudaril, da se je potrebno prilagoditi na vse dogodke na igrišču. “Med tekmami se moramo prilagoditi na vse situacije. Tudi v primerih, ko se dogajajo sodniške napake, vemo, kako se moramo obnašati. Prestali smo še en dober test, proti trdnemu, agresivnemu nasprotniku. Zmotilo me je, da smo v prvem polčasu hitro postali nepotrpežljivi. Včasih želimo odločiti tekmo v desetih, petnajstih minutah, kar proti takšnim ekipam ne gre. Med odmorom sem igralcem svetoval, naj bodo bolj potrpežljivi, naj ponavljajo zadeve, ki jih vadimo na treningih in zadovoljen sem z odzivom. Ne maram izgubljati, niti na pripravljalnih tekmah, a je treba pohvaliti fante za prikazano. Predvsem v drugem polčasu,” je za klubsko spletno stran dejal Jurčić.

“Pred nami so še tri tekme, na naslednji bodo priložnost dobili igralci, ki proti Dancem niso igrali. Na treningih pa bomo zdaj zmanjševali obremenitve, saj se približuje začetek prvenstva in vse, kar smo doslej delali, želimo na uradnih tekmah pretvoriti v hitrost, ustrezne odzive. Upam, da bomo to pripeljali do popolnosti in hitro prišli v dobro formo,” je dogajanje v prihodnjih dneh napovedal mariborski strateg.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…