Krčani so dosegli pomembno zmago v boju za izognitev zadnjima mestoma na lestvici, s po enim zadetkom v vsakem polčasu so prišli do sedme zmage in se utrdili na sedmem mestu. Kranjčani, ki še čakajo na prvo spomladansko slavje, so doživeli 15. poraz in so še naprej predzadnji, imajo pa le dve točki več od zadnjega Ankarana in šest zaostanka za osmim Aluminijem.


Ekipi v prvem polčasu dolgo nista ogrozili enega ali drugega vratarja, nekaj več so z zaključnimi streli poskušali Kranjčani, a bili nenatančni, Krčani pa so povedli s svojim praktično prvim strelom. V 44. minuti so domači žogo izbili le do Jana Gorenca, ki je nato z nizkim strelom zadel za 1:0 s približno 13 metrov.

V uvodu drugega polčasa prav tako ni bilo nevarnih akcij, prvi, ki je kolikor toliko ogrozil vratarja, je bil Marco Da Silva, a njegov strel s slabih 20 metrov ni bil poseben izziv za Jalna Arka.

Toda le tri minute pozneje je slednji spet klonil. Po kotu z leve strani, ki ga je izvedel Tonči Mujan, je na drugi vratnici ob Nejcu Križaju zadel Aleksandr Kulinitš. Mujan pa je pri tem prispeval že deseto podajo za zadetek, s čimer je trdno na prvem mestu med asistenti.

V 73. minuti je novi priložnosti za Krčane zapravil Miljan Škrbić. Najprej je izgubil dvoboj z Arkom, nato pa odbito žogo poslal v vratnico. V 77. minuti je od daleč poskusil še Gorenc, Arko pa je žogo odbil.

Na drugi strani so bili Gorenjci v naslednjih minutah konkretnejši, a tudi poskus Igorja Bukare je Marko Zalokar obranil. Na drugi strani je David Kovačič iz ugodnega položaja s približno 10 metrov žogo poslal čez gol, kar je bila praktično zadnja nevarnejša akcija na tekmi.

Krško bo v 26. krogu v nedeljo gostilo Olimpijo, Triglav pa bo gostoval v Domžalah.

Stadion Matije Gubca, sodniki: Skomina (Koper), Praprotnik (Ljubljana) in Vukan (Gornja Radgona).
Strelca: 1:0 Gorenc (44.), 2:0 Kulinitš (62.).
Krško: Zalokar, Gorenc, Ejup, Krajcer (od 90. Zakrajšek), Kulinitš, Da Silva, Mujan, Kovačič, Volarič (od 67. Vekić), Jakolič (od 43. Balić), Škrbić.
Triglav: Arko, Šmit, Bojić, Zec, Križaj, Robnik, Elsner, Krcić, Vokić (od 73. Bukara), Mlakar, Poplatnik (od 64. Žurga).
Rumeni kartoni: Jakolič, Krajcer; Robnik, Vokić.
Rdeči karton: /.

Vir novice: sta.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Radomelj se seli v Srbijo

Spartak iz Subotice bo okrepil 25-letni vezist Radomelj, Marko Žulj. Žulj je v Radomlje pr…