Sedmi medsebojni obračun Krke in Zavrča je sledil tradiciji, saj gledalci tudi tokrat niso videli remija. Druge zmage v obračunih s Haložani so se veselili Novomeščani, ki so v završko mrežo pospravili tri žoge, pa čeprav so skoraj dobro uro igrali z igralcem manj, saj je bil v 37. minuti izključen Žižić. Za vodstvo Krke je že pred tem poskrbel Perić, prednost pa je tik pred odhodom na odmor povišal Ejup, ki je lepo zadel s prostega strela. Zavrčani so v nadaljevanju sicer poizkušali vsaj znižati zaostanek, a imeli pri tem tudi nekaj nesreče, saj so v vsakem od polčasov zatresli tudi okvir vrat. Zmago, s katero so Dolenjci na osmem mestu ujeli Gorico, pa je v sodniškem podaljšku drugega polčasa dopolnil Kramar.


Začetek tekme je bil po uvodnih minutah tipanja obetajoč. Prvi so v sedmi minuti zapretili Novomeščani, prosti strel s 25 metrov je izvedel Žižić, a je bil Pridigar na pravem mestu. Gostje so domačo mrežo zatresli v 10. minuti, a so bili ob prostem strelu Kelenca v prepovedanem položaju kar trije Zavrčani, med njimi tudi Kiš, ki je po obrambi Pelina odbito žogo pospravil v mrežo, a zadetek ni obveljal. Dolenjci so odgovorili z dvema poizkusoma, v 12. minuti Pridigar ni imel pravega dela po strelu Kastrevca, dve minuti kasneje pa je nekdanji Zavrčan Fuček z volej udarcem streljal mimo gola. Sodnik Podgoršek je sicer že v uvodnih minutah pokazal tri rumene kartone, pri domačih sta ga prejela oba osrednja branilca Ejup in Žižić, pri gostih pa Cvek. Prav slednji v 20. minuti ni izkoristil prostega strela Kelenca, ki je Cveka iskal na drugi vratnici, a je završki kapetan za las zgrešil žogo. Minuto kasneje si je napako privoščil še domači vratar Pelin, ki je žogo podal na nogo Kelenca, a je ta po strelu z razdalje grdo zgrešil okvir vrat. V 25. minuti je bilo vroče tudi pred vrati Zavrča, ko je Žižić prelisičil obrambo in z glavo meril v daljši kot, vendar za las zgrešil desno vratnico. Dve minuti kasneje pa je domače rešil okvir vrat. Prosti strel se Kišu ni posrečil, a se je žoga odbila do Matjašiča, ki je potegnil po levi stran, veselje pa mu je preprečil prečnik domačih vrat. Haložani so bile neuspešni tudi po poizkusu Mitrovića, Novomeščani pa so zapravljene priložnosti kaznovali v 32. minuti. Fuček je zaposlil Perića, ki se je znašel sam pred vratarjem Pridigarjem, žogo dvignil preko njega, nato pa z drugega poizkusa ob levi vratnici okroglo usnje potisnil čez gol črto. Domači so hitro poizkusili še s strelom Mojstroviča, v 35. minuti pa je zaradi domnevnega udarca v predel obraza sodnik Podgoršek izključil Žižića, ki je morala zaradi dveh rumenih kartonov zapustiti zelenico. Podgoršek, ki je že pred tem s svojimi odločitvami nekajkrat razburil oba tabora, je z izključitvijo poskrbel za nekaj vroče krvi, a na srečo do česa hujšega ni prišlo. Gostje so želeli z igralcem več priti do hitrega izenačenja, vmes poizkusili preko Mitrovića, doživeli pa ravno nasprotno, saj je Krka na odmor odšla z dvojno prednostjo. Pridigar je strel Fučka še ukrotil, v drugi minuti dodatka pa je prosti strel s 30 metrov izvedel Ejup in z močnim udarcem matiral Pridigarja, ki je bil brez moči, saj je žoga zadela živi zid in še drugič končala v mreži gostov.

Nadaljevanje je prineslo precej manj priložnosti, za nameček pa so Dolenjci žogo pred Zavrčani skrili v svojo posest. Za goste sta v prvih desetih minutah poizkušala Kelenc in Datković, vendar sta oba zgrešila okvir vrat, pri domačih pa je bil nenatančen Perić. Zavrčani so po nekaj minutah žogo le dobili v svojo posest, se preselili na domačo polovico, a pravih priložnosti še vedno ni bilo. V 65. minuti je po podaji Mitrović neuspešno poizkušal Matjašič, slednji pa je de minuti kasneje lepo kombiniral pred kazenskim prostorom, ko je do strela prišel Korošec, ampak tudi on zgrešil končni cilj. Haložani so si dve priložnosti za znižanje zaostanka pripravili v 77. minuti in 85. minuti. V prvem primeru je bil Đukić po prostem strelu najvišji pred golom Krke, a je Novomeščane še drugič rešil prečnik, osem minut kasneje pa se je izkazal vratar Pelin. Nepopustljivi Kiš se je v kazenskem prostoru dobro boril z dvema čuvajema, ob desni vratnici domaega gola prišel do dveh strelov, a je obakrat odbil že omenjeni Pelin. Piko na i domači zmagi je v izdihljajih srečanja postavil še rezervist Kramar, ki je izkoristil asistenco Fučka in z glavo zadel za končnih 3:0.

Novomeščani so Zavrčanom zadali deseti poraz v sezoni, s čimer so Haložani še povečali zaostanek za vodilno četverico, medtem ko so se Krkaši veselili pete ligaške zmage. Dolenjci bodo v naslednjem krogu gostovali v Celju, Zavrč pa v otvoritveni tekmi v domačem Športnem parku pomerili z vodilnimi Domžalami.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…