Na novomeškem Portovalu se je z zadnjo tekmo 27. kroga zaključila tretja četrtina Prve lige Telekom Slovenije. V obračunu dna lestvice ni bilo zmagovalca, nogometaši Krke in Radomelj so se razšli z izidom 1:1. V 12. minuti so z enajstmetrovko Đurkovića povedli gostje, v nadaljevanju pa so kontrolo srečanja prevzeli Dolenjci, ki so izenačili v 40. minuti, ko je Fuček žogo namestil na glavo Kastrevcu. V drugem polčasu so imeli Radomljani več priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Z remijem so lahko bolj zadovoljni v domačem taboru, saj so Radomljani ostali na devetih točkah razlike, so pa varovanci trenerja Andreja Kastrevca izpustili priložnost, da bi se z zmago zavihteli na osmo mesto lestvice.


Ekipi sta v srečanje krenili pogumno in precej odprto. Prvi so s tremi zaporednimi streli zapretili gostje, a je domača obramba dvakrat odbila, v tretje pa je Đurković meril preko novomeških vrat. V osmi minuti so prvo nevarnejšo akcijo izpeljali tudi Dolenjci, a je Novinić z leve strani žogo slabo podal do Fučka, ki je bil na drugi vratnici povsem osamljen. Radomlje so povedle v 12. minuti, ko je Cerar po globinski podaji krenil v kazenski prostor, Žižić pa ga je v zadnjem trenutku zaustavil na nedovoljen način. Zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil Đurković, ki je vratarja Mitrovića poslal v desni, žogo pa v levi zgornji kot domačih vrat. Novomeščani so po vodstvu gostov prevzeli pobudo, a si resnejših priložnosti niso uspeli pripraviti. V 15. minuti je Fuček po prostem strelu z desne strani zgrešil gostujoča vrata, pet minut zatem pa je v protinapadu z nevarnim prodorom poskusil Kramar, a je Andrić, ki je v nadaljevanju polovil še nekaj nevarnih predložkov, pravočasno krenil iz vrat. Gostje so do prvega poizkusa po vodstvu prišli v 35. minuti, ko pa je Stoiljković z 20 metrov meril preko vrat. Štiri minute zatem je imel Mitrović precej več preglavic s strelom Vuka, ki je nevarno sprožil z desne strani. Po nekaj prevladah radomeljske premoči pa je Krka izničila zaostanek. Fuček, ki se je preselil na levo stran, je poslal natančen predložek na drugo vratnico, ob kateri je najvišje skočil Kastrevec in v 40. minuti z glavo zadel za izenačenje. Tik pred odhodom na odmor je za Radomlje z glavo poskusil še Perković, a meril preko gola.

Radomljani so bolje krenili tudi v drugi polčas, ko je Vuk v drugi minuti nadaljevanja z globinsko podajo zaposlil vtekajočega Đurkovića, a je bil vratar Mitrović dobro postavljen. Na nasprotni strani je minuto kasneje neuspešno poizkušal Welbeck, nato pa smo spremljali igro brez priložnosti in med obema kazenskima prostoroma. Vse do 70. minute zaključnih poizkusov ni bilo, tudi Fuček pa je s prostim strelom z 20 metrov zgolj ogrel dlani Andrića. V 73. minuti si je nepotrebno napako na svoji polovici privoščil Welbeck, a darila ganskega vezista ni izkoristil Balkovec, ki je z ugodnega položaja na levi strani kazenskega prostora sprožil preko gola in zapravil lepo priložnost za novo vodstvo gostov. Hlače so se domačim zatresle tudi v 79. minuti, po novem prekršku na robu kazenskega prostora, ko je Đurković sprožil v zgornji levi kot, a se je z odlično obrambo izkazal Mitrović in preprečil, da bi Radomlje še drugič povedle. Gostje so bili v drugem polčasu boljši tekmec, Novomeščanom pa je na trenutke že popuščala zbranost. V zadnji minuti rednega dela srečanja Mitrović ni opazil, da je eden od gostujočih igralcev za njegovim hrbtom, a je domači vratar v drugem poizkusu, potem ko je bil blokiran, v drugo le uspel izbiti žogo iz svojega kazenskega prostora.

Radomljani so si na novomeški zelenici pripravili kar nekaj priložnosti, a bili v zaključku napadov znova premalo zbrani, zato ne čudi, da spomladi še čakajo na prvi zadetek iz igre. Radomlje bodo v naslednjem krogu gostovale v Kopru, Krka pa bo doma gostila ljubljansko Olimpijo, ki na Portovalu v treh tekmah doslej ni osvojila niti točke.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…