Novomeščani štajersko prestolnico zapuščajo z veliko točko. Mariborčani so sicer povedli v 22. minuti, ko je po kotu Janže zadel Šuler, a so gostje v uvodu drugega polčasa poskrbeli za hiter preobrat. Po predložku razpoloženega Fučka je v 48. minuti izenačil Kastrevec, po roki Rajčevića pa je v 52. minuti najstrožjo kazen izkoristil Palić. Mariborčani so v nadaljevanju krenili po izenačenje, a v 63. minuti ostali brez izključenega Šulerja, po nekaj zapravljenih priložnostih pa je za delitev točk poskrbel Tavares, ki je zadel še 13. v letošnji sezoni.


Prvi so bili v osmi minuti nevarni vijoličasti. Z desne stranske črte kazenskega prostora je močno sprožil Mendy, a je žoga švignila preko dolenjskih vrat. Novomeščani so hitro odgovorili, že minuto kasneje. Fuček je z 18 metrov, z desne strani igrišča, nevarno meril v daljši kot mariborskih vrat, na srečo domačih pa je žoga zgrešila okvir vrat. Nato so z dvema nevarnima prodoroma zapretili domači. V 12. minuti se je za prodor odločil Tavares, na robu kazenskega prostora lepo preigral Žižića, vendar nato streljal nenatančno. Dve minuti kasneje je po desni strani krenil še Mejač, preigral dva dolenjska nogometaša, a nato meril zgolj v naročje Mitrovića. V 19. minuti je Mendy pred golom iskal Zahovića, ki je skušal žogo preusmeriti s peto, kar pa mu ni uspelo, zato se je na drugi vratnici v priložnosti znašel Dervišević, a z bližine nastreljal vratarja Mitrovića. Zato pa je bil novomeški čuvaj mreže brez moči v 22. minuti, ko je Janža s predložkom iz kota pred golom našel povsem osamljenega Šulerja, ki je po visokem skoku žogo zabil v gol Krke in Maribor povedel v vodstvo. Sledilo je mirnejše nadaljevanje, gostje pa so imeli v 33. minuti idealno priložnost za izenačenje. Z roba kazenskega prostora je sprožil Fuček, Handanović je strel Hrvata odbil, na odbitek je krenil Kastrevec, a mu je boljši zaključek s požrtvovalnim posredovanjem preprečil Šuler, Dolenjci pa so iztržili le kot. V zaključku prvega polčasa novih priložnosti ni več bilo, na odmor so s prednostjo odšli Štajerci.

V uvodu drugega polčasa pa šok za domače in preobrat Dolenjcev. Novomeščani so v 48. minuti hitro izvedli kot z desne strani igrišča, Fuček je žogo podal pred gol Maribora, kjer je Mendy pozabil na Kastrevca, kar je mladi reprezentant izkoristil in z glavo ugnal nemočnega Handanovića. Za popoln preobrat je Krka potrebovala vsega štiri minuti, saj je Rajčević v kazenskem prostoru igral z roko, najstrožjo kazen pa je izkoristil Palić in goste povedel v presenetljivo vodstvo. Vijoličasti so imeli v 58. minuti priložnost za izenačenje, ko je po novem kotu Janže pred golom Krke najvišje znova skočil Šuler, a je žogo na gol črti izbil prisebni Welbeck. Po vstopu v igro je dvakrat sprožil še Bohar, nevarnejši je bil strel v 66. minuti, ko je strel z 18 metrov zletel malce mimo desne vratnice. Prav Bohar je v 73. minuti lepo zaposlil še Tavaresa, a slednji danes ni bil pri strelu, saj je za las zgrešil okvir gola. Domači kapetan je imel lepo priložnost že v 70. minuti, ko se je z obrambo izkazal Mitrović, a so sodniki že pred tem neupravičeno dosodili prepovedani položaj. V 80. minuti je goste po strelu rešila še vratnica, ko je Mendy žogo z glavo podaljšal do Zahovića, ki pa je zadel le zunanji del desne vratnice dolenjskega gola. Je pa zato žoga v mreži končala v 82. minuti, ko je Dervišević poslal dolg predložek pred gol Krke, kjer se je boril Mendy, nato pa je z 11 metrov zaključil Tavares, ki se je po nekaj zapravljenih priložnostih le veselil zadetka. Mariborčani so v zaključnih minutah iskali zadetek za zmago, a si konkretnejših priložnosti niso uspeli pripraviti.

Vijoličaste nova preizkušnja čaka že v sredo, saj bodo v Ljubljani odigrali zaostalo srečanje z Olimpijo, medtem ko se bodo Novomeščani v 27. krogu državnega prvenstva pomerili z Radomljami. Z morebitno zmago bi se verjetno že dokončno rešili zadnjega mesta.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…