[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=588]

Na novomeškem Portovalu smo lahko v sončnem in toplem vremenu spremljali lepo srečanje. Po uri igre je kazalo na zmago Zavrča, saj so imeli varovanci trenerja Orehovca po zadetku Kokola vajeti igre v svojih rokah, a se v zadnji tretjini tekme preveč povlekli nazaj in Novomeščani so previdnejšo igro kaznovali ob koncu srečanja. Po podaji iz kota in gneči v kazenskem prostoru je v 85. minuti najprej izenačil Kramar, štiri minute kasneje pa je za popoln preobrat poskrbel Buden, znova po podaji iz kota. Zavrčani ostajajo edino moštvo Prve lige Telekom Slovenije, ki spomladi še ni osvojilo točke.


Gledalci so že v uvodu spremljali razgibano srečanje, po poigravanju vratarja Finka pa so preko Ranića prvi zapretili domači, a je završki vratar zaustavil poizkus izkušenega vezista. V 7. minuti so do prvega poizkusa prišli tudi gostje, Težak je po preigravanju sprožil iz 20 metrov, a ogrel le dlani Obradovića. Dve minuti zatem nevarnost pred vrati gostov, pred golom je bil najvišji Krljanović, Fink je žogo odbil, a le do Budna, ki pa je meril točno v vratarja Zavrča. Nato pa 13. minuta in vodstvo gostov, ki so krenili v protinapad, žoga je ob zaključku akcije prišla do Kokola, ki se je spretno otresel svojega čuvaja in z lepim strelom v levi zgornji kot zatresel mrežo domačih. Gostje so bili nevarnejši tudi po uvodnem zadetku, Obradović je imel v 22. minuti precej dela ob poizkusu Smrekarja, ki je natančno meril iz razdalje, po kotu pa se je na drugi vratnici najbolje znašel strelec prvega zadetka Kokol, a mu je novo veselje preprečila desna vratnica. Tempo igre je v nadaljevanju prvega polčasa nekoliko upadel, gostje pa so v 32. minuti vseeno zatresli mrežo, po predložku iz leve strani kazenskega prostora je znova zadel Kokol, a je sodnik Goričan zadetek razveljavil, saj je žoga še pred podajo prečkala gol-avt črto. Ob koncu prvega dela igre so tudi Novomeščani resneje krenili v napad. V 43. minuti po nevarnem predložku Rašića pred golom gostov ni bilo domačih napadalcev, minuto kasneje pa je poizkus Krljanovića, ki je streljal iz razdalje, zletel mimo leve vratnice.

Tudi drugi del tekme so bolje odprli gostje, že po nekaj sekundah se je po silovitem strelu Kokola, ki je sprožil iz roba kazenskega prostora, izkazal Obradović. Nadaljevanje drugega polčasa ni prineslo najboljše predstave, Zavrčani so pobudo prepustili domačinom, ki pa posesti niso uspeli kronati z resnejšim poizkusom proti golu Haložanov. Zato pa so po dveh protinapadih zapretili gostje, obakrat je bil v osrednji vlogi Fuček, ki pa je v prvo streljal preslabo, v drugo pa je njegov poizkus iz leve strani kazenskega prostora zletel mimo daljše vratnice. V 72. minuti je Golubar izsilil prosti strel na robu kazenskega prostora, prosti strel je izvedel Šafarić, a je Obradović z novo obrambo preprečil povišanje zaostanka svojega moštva. V 80. minuti so gledalci videli po eno priložnost na obeh straneh igrišča. Obradović se je izkazal po novem poizkusu Fučka, tudi gostujoči vratar Fink pa je imel precej dela ob poizkusu mladega Kastrevca, ki je meril z glavo. Završki čuvaj mreže pa je po moral premoč priznati v 85. minuti, ko je udarec Košnika najprej odbil v kot, po gneči pred golom pa je žogo z glavo v mrežo potisnil rezervist Kramar. Dolenjci so po izenačenju začutili priložnost in krenili še po drugi zadetek, ki so ga dočakali ob izteku 89. minute, tudi tokrat po predložku iz kota, ko je bil pred golom gostov najvišji branilec Buden in poskrbel za popoln preobrat na Portovalu, po katerem se gostje niso uspeli več pobrati.

Zavrč tako tudi po četrtem spomladanskem obračunu ostaja brez točke, čeprav so v prvi uri današnjega srečanja pokazali boljšo predstavo. Štajerci so v končnici tekme pobudo prepustili domačinom in se potegnili preveč nazaj, kar so Novomeščani izkoristili za dva zadetka, oba po podajah iz kotov, in tehtnico preveseli na dolenjsko stran ter osvojili pomembne tri točke v boju za obstanek. Zavrčani v naslednjem krogu na domačem igrišču gostijo Velenjčane, Novomeščani pa bodo skušali na gostovanju v Celju priti do treh točk in se ujeti grofe na osmem mestu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…