[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=505]

Na novomeškem Portovalu smo spremljali obračun ekip iz dna lestvice. Zgodnja ura začetka tekme in vetrovno vreme nista privabili veliko gledalcev, so pa lahko tisti, ki so prišli, videli zanimivo srečanje. Že v uvodnih devetih minutah so nogometaši žogo trikrat spravili v mrežo, tempo je v nadaljevanju sicer malce upadel, kljub temu pa smo spremljali lepo srečanje. Priložnosti so se vrstile na obeh straneh, je pa točko Krki v 71. minuti zagotovil Kramar. Zildzović, ki je po povratku v Novo mesto drugič vodil Krko, je lahko danes v začetno enajsterico znova uvrstil Ranića in Maroševića, znova pa v obrambi ni bilo Cvijanovića. Nekaj sprememb je doživela tudi ekipa Triglava, pri katerih so se med reprezentančnim premorom poslovili od Bubanje, Pokorna in Stojnića, v Novem mestu pa ni bilo niti Šmita in Dialla, medtem ko je Nukić začel na klopi.


Ekipi sta bili po reprezentančnem premoru in prestavljenem obračunu željni nogometa, kar so pokazale uvodne minute. Po devetih minutah igre so namreč padli kar trije zadetki. V 6. minuti so iz prvega strela na tekmi povedli gostje, potem ko je iz razdalje 30 metrov sprožil Stjepanović, žoga pa je pod prečnikom končala v domačem golu. Vodstvo Gorenjcev ni trajalo dolgo, saj so Dolenjci izenačili le nekaj sekund kasneje. Po hitri akciji je iz leve strani, s pomočjo vratnice, zadel Ejup, za katerega je bil to premierni prvoligaški zadetek. Tudi ta rezultat ni obveljal za dolgo, saj so Kranjčani znova povedli v 9. minuti, ko je v kazenskem prostoru preigraval Šturm in uspešno zaključil v levi kot Obradovićevih vrat. Strateg domačih Zildžović je bil že v 16. minuti prislijen v prvo menjavo, saj Mbognou po prekršku Stjepanovića ni bil zmožen nadaljevati, namesto Kamerunca je v igro vstopil Kramar. Kranjčani so znova zagrozili v 19. minuti, ko je iz leve strani streljal aktivni Šturm, kapetan gostov je meril v daljši kot, a mu je veselje tokrat preprečil Obradović. Gostje so tudi v nadaljevanju tekme iskali povišanje vodstva, v 25. minuti je iz vrha kazenskega prostora s strelom po tleh poizkušal Majcen, znova pa je bil na mestu domači čuvaj mreže Obradović, ki je imel dve minuti kasneje nekaj dela tudi po nevarnem predložku Kongnyuya. Nato so nevarneje zapretili domači, ki so imeli pred tem nekaj pripomb na sojenje sodnika Žganca, ki je dopuščal precej moško, če ne že grobo igro. V 32. minuti so gostje po predložku iz leve strani igrišča uspeli izbiti pred Maroševićem, ki bi v nasprotnem primeru žogo najverjetneje pospravil v mrežo. Obe ekipi sta si v zaključku pripravili še nekaj priložnosti, Triglavov Palibrk in Krkin Kramar sta streljala preko vrat, še lepšo priložnost pa je zapravil Majcen, ki je do žoge prišel po napaki enega od domačih nogometašev. Veselje je znova preprečil Obradović, kljub temu pa je bilo vodstvo Gorenjcev ob polčasu zasluženo.

Trenerja sta ob polčasu opravila po eno zamenjavo, pri gostih je Bukara zamenjal Djukića, pri domačih pa je Kastrevca zamenjal Radulović. V 47. minuti je sodnik Žganec posegel po prvem rumenem kartonu, ki ga je zaradi pretirane uporabe rok prejel Zeljković. Tudi v drugi polčas sta ekipi krenili z željo po novih zadetkih, a si v uvodnih minutah nista pripravili resnejših priložnosti. V 57. minuti je po prerivanju v kazenskem prostoru do strela prišel Marošević, ki pa je iz 15 metrov sprožil preko vrat. V naslednji minuti je porumenel tudi prvi Novomeščan, po prekršku na domači polovici je Žganec pokazal karton Ejupu. V 62. minuti so nevarno zapretili tudi gostje, Majcen je po dolgi podaji krenil proti golu domačih, iz igre vrgel dva branilca in skušal pred golom zaposliti Palibrka, ki pa žoge ni zadel in priložnost je splavala po vodi. Vse do 70. minute se v drugem polčasu ni dogajalo kaj prida, nogometaši so sicer igrali napadalno, a brez večjih priložnosti. Nato pa je v 70. minuti Kongnyuy najprej streljal mimo domačih vrat, na nasprotni strani pa je bil natančnejši Kramar, ki je s strelom v desni spodnji kot premagal kranjskega vratarja Curanovića in poskrbel za drugo izenačenja Krke. Kranjčani so po zadetku hitro krenili pred gol domačih, dvakrat nevarno sprožili, a je Obradović z dvema obrambama preprečil še tretje vodstvo Kranjčanov. V 75. minuti je imel Kramar na nasprotni polovici priložnost, da domače povede v vodstvo, mladi vezist je sprožil iz leve strani kazenskega prostora, a zgrešil vrata gostov. Gostje nato vse do zadnjih minut niso sestavili resnejšega napada, a imeli v 89. minuti zaključno žogo. Najprej je iz 10 metrov streljal Majcen, Obradović je na kratko odbil, pri žogi je bil prvi Redžić, ki pa žoge ni uspel spraviti mimo domačega vratarja. To je bila tudi zadnja priložnost na tekmi, ekipi pa sta si razdelili točko, Kranjčani so bili sicer večji del srečanja boljši in si pripravili več priložnosti, a se je nekajkrat znova izkazal Obradović. Krka tako ostaja deveta, Triglav pa je z dvema točkama zaostanka še vedno deseti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …