Portoval, domače igrišče novomeške Krke, je po 19 letih gostil prvoligaški obračun. Edini dolenjski predstavnik v Prvi Ligi je tokrat gostil “osveženo” Gorico, ki je na prvi letošnji preizkušnji v Kranju zmagala z 0:1. Novomeščani so v prvem krogu ostali brez točkovnega izkupička, saj so bili kanarčki boljši z 2:1. V primerjavi s prvo tekmo v Kopru sta tokrat v začetni enajsterici Novomeščanov debitirala Grabus in Mbognou. Pri Goričanih pa gostujoči trener Apolloni ni mogel računati na odsotnega Codromaza.


Prva Liga Telekom Slovenije – 2. krog. Glavni sodnik: Bojan Mertik.
Novo Mesto; Stadion Portoval, 400 gledalcev.
KRKA 1:1 GORICA
Strelci: Krcić (89); Živec (80)

Krka: Obradović, Radulović (72 Novosel), Cvijanović, Grabus, Vučkić, Lekić (83 Košnik), Mbognou, Marošević, Krcić, Ihbeisheh (59 Volarič), Bešić. Trener: Borivoje Lučić.
Gorica: Cordaz, Širok, Kavčič, Celcer, Bazzoffia (70 Jakovljevič), Ndiaye, Vetrih, Jogan, Vanzo, Coda, Živec (81 Ihrig Farkas). Trener: Luigi Apolloni.

V začetnih minutah so Goričani pritisnili, a so bili mnogo bolj konkretnejši domačini. Strel bivšega nogometaša Domžal Ihbeisheha je v 3. minuti prvega polčasa bil premalo natančen. Že nekaj trenutkov kasneje pa lepa odigrana akcija, Krcić, ki je, pred sezono prišel iz Doba, lepo in natančno podal žogo “na glavo” Maroševiću, ki pa je z glavo meril preko vrat Cordaza. V 8. minuti ponovno lepa priložnost za Maroševića, a je tudi tokrat preslabo zaključil. Le nekaj trenutkov kasneje še strel Mbognoua, vendar tudi tokrat nenatančno. Goričani so v prvih desetih minutah prvega polčasa prišli do nekaj konkretnih priložnosti, a so pri zaključku bili predvsem nenatančni. Kasneje so Goričani vzpostavili ravnotežje na sredini igrišča. V 22. minuti je Bazzoffia po levi strani ušel Grabusu, a je Obradović pravočasno stekel iz vrat in preprečil zaključni strel. Le dve minuti kasneje so si Novomeščani priigrali novo priložnost. Po lepi akciji Bešića in Maroševića je slednji še enkrat več zaključil slabo. Nato se je srečanje malce umirilo, kljub temu pa je na zelenici še naprej potekal trd boj za vsako žogo. Celcer je tako poizkušal iz prostega strela, a je Obradović ostal zbran in strel brez večjih težav ubranil. V 34. minuti ponovno glavni akter Marošević, ki še enkrat več ni zatresel mreže po podaji Grabusa. Tri minute kasneje pa najlepša priložnost za Goričane. Poizkusil je Coda, tudi tokrat pa se je izkazal Obradović. Sledili sta dve priložnosti, po ena na vsaki strani, a neuspešno. V 40. minuti srečanja je Jogan je v kazenskem prostoru podrl Bešića, piščalka sodnika Mertika pa je ostala nema. Do konca polčasa ni prišlo do nobene izrazite priložnosti, smo pa v prvem delu tekme videli precej priložnosti domačih, a se lahko Goričani zahvalijo predvsem nenatančnosti Maroševiću. Medtem, ko je na nasprotni strani igrišča znova blestel vratar Krke Obradović.

V drugem polčasu smo že takoj v prvi minuti videli dve priložnosti Goričanov, streljala sta Živec in Vanzo, vendar neuspešno. V 50. minuti tekme dosojen prekršek za Novomeščane, prosti strel je izvajal Radulović, ki je sprožil močo, a na žalost Novomeščanov tudi tokrat žoga ni končala v mreži. V 55. minuti lepa podaja Široka, Coda je poizkusil z glavo, tudi tokrat preslabo. V drugem polčasu smo lahko spremljali hiter nogomet z ogromno priložnosti, vendar gledalci niso videli zadetka zadetka. Strel Maroševića je še enkrat zletel mimo vrat, pisala se je 57. minuta tekme. Nato pa 62. minuta, Coda je poizkusil z odličnim strelom, a je Obradovič tokrat s skrajnimi močmi žogo izbil v prečko. Le nekaj trenutkov kasneje na drugi strani poizkus Lekića, vendar še enkrat več brez uspeha. Srečanje se je do 80. minute umirilo, storjeno je bilo veliko prekrškov, tako na eni, kot na drugi strani. V 80. minuti pa so gostje prišli do vodstva, branilec Krke Cvijanović je 25 metrov od gola s prekrškom zaustavil Vetriha. Prosti strel pa je odlično izvedel Živec, ki je matiral danes odličnega Obradovića. Do konca tekme ni kazalo na spremembo rezultata, saj so Goričani uspešno držali žogo v svojih nogah. Sledila je končnica tekme in 89. minuta. Po predložku Volariča je Krcić z glavo dosegel svoj prvi prvoligaški zadetek in tako priigral Krkašem točko. Do konca tekme sta sicer sledili še dve priložnosti Novomeščanov, a sta bila Volarič in Vučkić neuspešna.

Foto: Boštjan Šmalcelj

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura predstavlja novega trenerja

V pisarnah Fazanerije so tudi uradno potrdili namigovanja medijev, da je zgodba Vladimirja…