[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=83]

V zelo vročem popoldnevu smo lahko v Novem Mestu videli prvo zmago Krke v letošnji sezoni, saj so s 3:0 ugnali do sedaj neporažene Domžale. Gostujoči trener Mojsilović, je v Novo Mesto pripotoval z okrnjeno zasedbo, saj ni mogel računati na Mulalića, Remsa, Majerja, Jelarja, S. Vuka in Ljubovića. Pri gostiteljih pa niso mogli računati na Grabusa, Radulovića, Lekića ter dlje odsotna Brulca in Režonjo.


V prvih desetih minutah igre smo spremljali dobro igro Domžalčanov, ki so gostitelje stisnili na njihovo polovico. Priložnosti za Domžalčane sta imela G. Vuk in Gabrić, a sta bila neučinkovita. Kljub napadalni igri Domžalčanov pa so domači v nasprotju z zadnjo prvoligaško tekmo prikazali organizirano igro v obrambi in tako zaprli vse poti do svojega gola. Prvi zadetek je padel v 13. minuti, ko je po odlični podaji Novosela Volarič s prelepim lobom ukanil Vidmarja in se veselil prvega letošnjega zadetka v dresu Krke. Nato so sledili siloviti napadi Domžalčanov. V 20. minuti dve priložnosti za Pihlerja in Gorenc Stankovića, a se je Obradović, kot že dostikrat v letošnji sezoni, znova izkazal. V 25. minuti pa verjetno najlepša priložnost za goste. Banović je iz leve strani lepo našel Požeg Vancaša, ki pa je iz bližine meril preko vrat Obradovića. Le nekaj minut kasneje pa nova lepa priložnost Novomeščanov, tokrat je bil v glavni vlogi Marošević, Vidmar pa je strel ubranil. V 43. minuti so Domžalčani ostali brez Skubica, ki je po oceni sodnika Perića z roko namenoma prekinil obetavni protinapad Krkašev.

V drugem polčasu so domačini pričakovano prevzeli nadzor nad dogajanjem na igrišču, kljub temu pa so bili gostje tisti, ki so v drugem polčasu prvi zapretili. Po podaji Kousa, je Mijić z glavo streljal preko vrat. V 59. minuti pa so Dolenjci povišali vodstvo. Po lepem strelu Košnika je Vidmar žogo uspel odbiti, a le do Maroševića, ki je žogo pospravil v mrežo in povišal vodstvo na 2:0. Le minuto kasneje po podaji iz kota lep strel Zeca z glavo, a mimo vrat. Nato je sledila odlična priložnost za Novomeščane, da dokončno odločijo zmagovalca. Po lepi podaji Krcića se je Marošević znašel iz oči v oči z vratarjem Vidmarjem, a je bil slednji uspešnejši in žogo izbil v kot. Sledil je kot, po lepi podaji na 16 metrov je  Bešić z natančnim strelom ukanil gostujočega vratarja in tako povišal rezultat na 3:0. V 74. in 76. minuti so si domači pripravili še dve lepi priložnosti. Najprej je Košnik streljal iz približno 25 metrov, a je Vidmar strel brez težav zaustavil. Dve minuti kasneje pa je poizkusil še Krcić, a je iz neposredne bližine meril preko vrat. Le par minut kasneje vnovič glavni akter Krcić. Do konca tekme še nekaj lepih priložnosti za Krkaše, a se je Vidmar vselej izkazal in tako po treh prejetih zadetkih zaklenil svoja vrata.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…