Krško je, podobno kot ob začetku sezone, znova prvi hit državnega prvenstva. Četa trenerja Tomaža Petroviča se lahko po dveh pomladanskih krogih kot edina pohvali s popolnim izkupičkom šestih točk, z jesensko zmago proti Olimpiji so Krčani sestavili niz treh zmag, kar jim doslej na prvoligaških igriščih še ni uspelo.


Po Olimpiji in Rudarju je minulo nedeljo v pravem nogometnem prazniku padla še novomeška Krka. Gostitelji so se v posavsko-dolenjskem derbiju predstavili v izjemno pozitivni in spodbudni luči, za nameček pa so bili Novomeščani praktično brez moči. S tremi zadetki so se Posavci veselili najvišje prvoligaške zmage, dvoboj s Krko pa je, glede na stanje na igrišču, marsikoga spomnil tudi na jesensko domačo zmago nad Gorico. Tudi tedaj so zeleno-beli prevladovali in prikazali odlično igro, goste pa je reševal predvsem vratar Grega Sorčan, ki je preprečil več kot zgolj poraz z minimalno razliko. Oktobrski junak Krčanov je bil Luka Štefanac, ki pa mora tako kot David Poljanec v Novi Gorici odslužiti še zadnjo tekmo prepovedi igranja. “Jutri nas vsekakor čaka težka tekma, saj je Gorica klub z bogato tradicijo, tudi letos so rezultatsko uspešni. Imajo zelo dobro ekipo, ki dosega veliko golov. Kljub drugačnim napovedim pred sezono, se borijo za uvrstitev  v evropske pokale. V jeseni smo spremljali dve zanimivi, a povsem različni tekmi. Na nas je, da popravimo vtis z jesenskega gostovanja in verjamem, da smo tega sposobni,” pred gostovanjem na severu Primorske pravi Tomaž Petrovič, ki ima v nadaljevanju sezone sladke skrbi z izbiro začetne enajsterice, saj ima na voljo precej širši kader kot jeseni.

Nogometaši Krškega, ki so po zaključku jesenskega dela sezone zasedali tretje mesto “Fair Play” lestvice, pa so se pred gostovanjem v Novi Gorici izkazali tudi s potezo izven igrišča. Gregor Sikošek, Žiga Jurečič in kapetan Luka Žinko ter Klemen Leban, trener selekcije U11, in vodja NŠ Rok Zorko so obiskali Dejana Tepiča. Dejanu, ki za Krško igra že od šestega leta, v letošnji sezoni pa je član selekcije do enajst let, so pred tedni ugotovili, da ima tumor na možganih. Čeprav so bili, kot so zapisali na klubski spletni strani, zdravniki pesimistični glede odstanitve tumorja in uspešnega zdravljenja, mladi nogometaš po dveh zahtevnih operacijah že uspešno okreva. Klubska delegacija je Dejanu podelila tudi dres, namen obiska pa je bil povezan predvsem s podporo pri boju z boleznijo in uspešnim okrevanjem, saj se želi mladi up v prihodnosti vrniti tudi na nogometne zelenice, še pred tem pa bo lahko Dejan po uspešnem okrevanju člansko moštvo Krškega spodbujal na tekmah državnega prvenstva.

“Druženje z Dejanom in njegovim očetom je bilo prijetno, saj smo dobili občutek, da se vsi skupaj zelo dobro borijo z boleznijo in verjamejo, da bo enkrat zopet vse v najlepšem redu,” so Krčani še zapisali po obisku.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…