Krčani so ob 16. uri odprli zadnjo četrtino letošnjega državnega prvenstva. Posavci na svojem Gubcu gostijo Rudar, konkurenta za sedmo mesto pa vnovič izzivajo brez dveh najbolj izkušenih adutov. Dejan Urbanč in Marko Krajcer okrevata po poškodbi, a slednji se bo morda že v kratkem vrnil na nogometne zelenice.


Korošec se je težje poškodoval v izdihljajih tekme z Aluminijem, ko so prve napovedi govorile tudi o poškodbi hrbta in vranice. Podrobnejši pregledi niso potrdili tako črnoglede slike, a je moral branilec z zlomljenim rebrom vseeno na nekajtedenski počitek, ki pa se bo že v kratkem tudi zaključil. “Minil je mesec od moje poškodbe in zadnji rentgen je pokazal veliko izboljšanje, tako da se počasi lahko začnem kondicijsko pripravljati. Sprva gre samo za vaje predihavanje pljuč, počasi pa se bo intenziteta treningov povečala. Kdaj bom tekmovalno pripravljen, je težko reči. Če ne bo prišlo do zapletov, se lahko zgodi, da bom zelo hitro nazaj na zelenicah,” je dolgoletni član Celja dejal za klubsko spletno stran.

Krajcer priznava, da je bilo svoje soigralce težko spremljati s strani, a dodaja, da so se nogometaši Krškega v zadnjih krogih pokazali v spodbudni luči: “Zadnje tekme so pokazale, kaj pomeni pustiti srce na igrišču ter biti borben in kompakten. Ravno te lastnosti nam prinašajo rezultate. Tudi če igra na trenutke ni najboljša, rešujemo to z zbranostjo in kompaktnostjo. Mislim, da se vidi napredek predvsem v glavah igralcev, tako rekoč napredek v mentalnem treningu.”

Za Krčane bi bila današnja zmaga izrednega pomena, saj se bodo Posavci v prihodnjih tednih udarili s tekmeci, ki se borijo za Evropo. Na Gubca prihaja Olimpija, pred in po dvoboju z zmaji pa bodo zeleni gostovali v Domžalah in Novi Gorici.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…