Tekmovalni spored 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije ponujal kar nekaj zanimiv obračunov. Največ luči bo uprtih v nocojšnji večni derbi Maribora in Olimpije, nič manj pestro pa ne bo pestro jutri na Gubcu. V sosedskem obračunu se bosta za nove točke udarili zasedbi Krškega in Krke, ki ju na lestvici ločijo tri točke.


V boljšem položaju so Novomeščani, ki so z zmago nad Domžalčani skočili na tretje mesto, a so Krčani s krstno prvoligaško gostujočo zmago v Velenju ohranili tri točke zaostanka. Posavci so se z zmago izenačili z Rudarjem in Koprom, z novim kompletom treh točk pa bi lahko ujeli tudi jutrišnje nasprotnike. Tako Tomaž Petrovič kot tudi Andrej Kastrevec pa bi lahko jutri na zelenico poslala nova aduta. Krčani so včeraj uspeli registrirati Dejana Rusića, ki se po dveh letih in pol premora vrača na igrišča. Triintridesetletni Krčan, ki je v preteklosti igral tudi za Celje in izbrano vrsto Slovenije, je bil nazadnje član savdskega Taawon, pred tem pa je okroglo usnje brcal tudi v Azerbajdžanu, Romuniji in Rusiji.

V Rusiji, v dresu Sibira, je pred leti igral tudi novinec v novomeških vrstah. Gre za hrvaškega vezista Maria Brkljača, ki se je dolenjski zasedbi pridružil že konec septembra, a je bila očitno vsa potrebna dokumentacija urejena šele po uvodnem pomladanskem krogu. Brkljače ljubiteljem hrvaškega nogometa ni potrebno podrobno predstavljati. Enaitridesetletni Zagrebčan, ki je zrasel v pogonu NK Zagreba, je bil pred leti član Hajduka, Splitčani pa so bivšega mladega reprezentanta Hrvaške posodili tudi italijanskemu Cagliariju, a za Sardinijce, v dresu katerih je eno sezono odigral tudi Agim Ibraimi, ni zbral niti minute. Brkljača je bil v drugi polovici minule sezone član sofijskega CSKA.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…