Kot smo včeraj že napovedali, bo kranjski Triglav znova vodil Siniša Brkić. Novi stari strateg je Triglav vodil prav pred prihodom Dušana Kosića, a aprila po nizu slabših izidov odstopil.


“Občutki so mešani. Lepo se je vrniti na klop Triglava, a pogled na lestvico ni najlepši. Zdaj bomo zavihali rokave in poskusili do konca jesenskega dela čim več izvleči iz ekipe. Veselim se povratka na klop svojega kluba, menim, da lahko izpolnimo naloge in se nikakor ne bojim težkega dela,” je uvodoma povedal Brkić, ki se tako podaja v drugo epizodo na klopi kranjskega kluba.

41-letni strateg se zaveda težke naloge, ki čaka njega in nogometaše, zato ostaja pri napovedih previden: “Ekipa je po mojem mnenju sposobna veliko več, a tu igra več elementov. Krivda ni na trenerjevi strani, pač pa je to splet različnih okoliščin. V naslednjih osmih srečanjih moramo poskusiti osvojiti čim več točk, če nam ne bo šlo, se bo po 7. decembru naredila selekcija nogometašev povsem na novo in kdor ne bo do premora zadovoljiv kriterijev, ne bo več igral za Triglav.”

Brkić je Triglava dvakrat že ohranil med prvoligaši, najprej v sezoni 2010/11, ko so osvojili sedmo mesto, ter sezono kasneje, ko so sicer v dodatnih kvalifikacij izgubili z Dobom, a se nato slednji niso odločili za preizkus v prvoligaški konkurenci. Prva naloga novega trenerja čaka že v nedeljo, ko v Kranju gostuje neugodni Rudar: “Spremembe bodo vidne v igralski zasedbi, fantje imajo štiri dni, da me prepričajo v svoje kvalitete. Morda bodo tudi taktične spremembe, a o tem je še malce prekmalu govoriti. Ogledal sem si vsa srečanja Triglava, v glavi že imam določene načrte, nato pa bomo videli, kako jih bomo realizirali.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…