Kranjski Triglav bi moral v soboto v bližini Celovca odigrati prijateljsko tekmo z avstrijskim prvoligašem Wolfsbergom, a igralci protestno niso želeli oditi na tekmo. Kot so zapisali na spletni strani kranjskega prvoligaša, je bil razlog v tem, da nogometaši niso prejeli septembrskim izplačil.


A glede na današnjo izjavo za javnost, je situacija v kranjskem prvoligašu, saj nogometaši niso prejeli izplačil že od avgusta, zato trenutno ne trenirajo. Zdi se, da se tudi letos ponavlja zgodba iz prejšnjih let, ko nekateri klubi niso redno izplačevali svojih obveznosti. Triglav, ki sicer deluje na polprofesionalnem nivoju in obratuje z najnižjim proračunom med prvoligaši, gre letos po podobni poti. Sponzorjev namreč ni veliko, občina pa z županom Mohorjem Bogatajem nima kaj veliko posluha za nogomet, saj je župan pred časom izjavil, da ne hodi na tekme kranjskega kluba, si pa večkrat ogleda kakšno od kvalitetnih tekem po televiziji in da o nivoju slovenskega nogometa nima najboljšega mnenja. V nadaljevanju članka si lahko preberete izjavo kranjskih nogometašev.

Izjava za javnost igralcev NK Triglav:

Igralci članske ekipe NK Triglav, smo se enoglasno odločili, da do nadaljnega v klubu prenehamo s treningi in ostalimi aktivnostmi. Razlog za to odločitev tiči v neizplačilih avgustovskih, septemberskih in oktoberskih plač igralcem, ki klub zastopajo. Čeprav je NK Triglav pol profesionalna ekipa ima večina igralcev s strani kluba povrnjene vsaj potne stroške (govora je o par sto evrih). Ravno zaradi takih minimalnih izplačil je vodstvo kluba igralcem v zadnjih dveh sezonah vedno jamčilo, da bodo ta izplačila prejemali redno, brez daljših zamujanj. Nesprejemljivo se nam zdi tudi selekcionaranje izplačevanja stroškov igralcem, pri čemer vodstvo nekaterim igralcem denar izplača drugim pa ne. Kljub zamujanju v zadnjih mesecih, smo igralci ohranjali potrpežljivost in nezadovoljstva nismo kazali na igrišču. Profesionalni odnos smo venomer ohranjali, in se borili za dragocene točke, ki klubu v tem obdobju pomenijo ogromno. Naposled smo se odločili da po večmesečnem čakanju zamujenih nakazil, klubu sporočimo da bomo prenehali z aktivnostmi, v kolikor nam do 15. novembra ne poravnajo zapadlih obveznosti iz mesecov avgusta in septembra. Ta odločitev je klub tako šokirala, da so iz vodstva začela prihajati opozorila ekipi, da jih v primeru štrajka lahko čakajo hujše posledice. Kasneje so se nekatere “grožnje” uresničile, saj je vodstvo kluba trem igralcem že podalo odpoved pogodbe. Ob takem početju kluba se sprašujemo, ali je nekaj takega povsem normalno, da kadar se igralci potegujemo za svoj denar, nas klub kaznuje ali celo prekine sodelovanje, namesto da bi nam le dali to kar zahtevamo in kar nam pripada, naš denar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Ljubljanski derbi znova navdušil!

V zgodnje-popoldanskem terminu je v Prvi ligi Telemach na Žaku potekal ljubljanski derbi m…