Po dosedanji edini okrepitvi, povratniku v vrste Triglava, Bernardu Stjepanoviću, se bodo v Kranj preselili še trije manj znani nogometaši. Mustafa Nukić, Nejc Križaj in Matija Boben so trije nogometaši, katere je Triglav uspel zvabiti v svoje vrste. Mustafa prihaja iz Ljubljane, kjer je nosil dres Svobode, Nejc je zadnjo sezono igral v Šenčurju v 2. SNL, Matija pa je do sedaj igral v mladinskih vrstah Interblocka.


Pri Triglavu so realni, tako je športni direktor Robert Misija za uradno stran Triglava povedal, da trenutno Triglav nima financ za izkušene igralce, ki nastopajo v Prvi Ligi in ob tem dodal: “Ve se, kakšne igralce išče Triglav izven svoje nogometne šole. Predvsem mlade, ambiciozne, s potencialom za razvoj.Ekipi so se že priključili štirje igralci mladinske ekipe, ki se bodo prej ali slej uveljavili in jih bomo še podrobno predstavili, najbolje pa se itak predstavijo na igrišču sami. Isto velja tudi za vse tri novince, ki prihajajo iz drugih klubov. Vse krasijo iste značilnosti – so ambiciozni, mladi, prve lige še niso igrali in morajo imeti najvišji nogometni motiv, hkrati pa ocenjujem, da imajo velik igralski potencial, ki ga pri nas lahko močno nadgradijo. Priložnost kariere je pred njimi.”

Vendar pa se s temi okrepitvami pri Triglavu ne bodo zadovoljili. Misija objasni, da je tekma proti Rijeki dala marsikateri odgovor: “S temi tremi igralci seznam prihodov še ni zaključen, dogovarjamo se s še nekaterimi igralci z enakimi karakteristikami. Včerajšnja tekma proti Rijeki mi je dala odgovor, da smo tudi z novimi igralci še vedno konkurenčna ekipa.”

In kdo so nove okrepitve?

Mustafa Nukić je v minuli sezoni dosegel 24 zadetkov in bil posledično najboljši strelec četrte lige. Star je 22 let in prihaja iz ljubljanske Svobode. V mladinskih selekcijah je igral za Svobodo, Olimpijo in Interblock, bil pa je tudi član mlajših državnih reprezentanc. V članski karieri je najprej kot posojen igralec Interblocka igral za Livar in Kranj, nato pa je prestopil v Celje, kjer je zbral dva nastopa v prvi ligi. Po poškodbi in epizodi v Radomljah je nazadnje spet igral pri domači Svobodi. Po prihodu v Triglav je za uradno spletno stran Triglava pojasnil, da je navdušen nad ponujeno priložnostjo in da želi zaupanje Triglavu vrniti.

Nejc Križaj, star 23 let, je igralec, ki je zadnji dve sezoni preživel pri Garminu iz Šenčurja. V minuli sezoni je za Šenčur na 25 tekmah dosegel tudi 3 zadetke, njegov krstni nastop v drugi ligi pa seže v leto 2011, ko je Šenčur gostoval v Krškem. Nejc je za spletno stran gorenjskega prvoligaša omenil, da je v zadnji sezoni dajal poudarek na fizični moči, kjer je bil v preteklosti šibek. Poudaril je, da se s tem tudi ne bo zaustavil njegov razvoj in trud ter da se že veseli igranja v Prvi Ligi.

Matija Boben pa, kot smo že omenili, prihaja iz mladinskih selekcij Interblocka, njegove naloge na igrišču pa so zaustaviti nasprotne napadalce. Star je 19 let, je pa tudi odigral tri tekme za slovensko reprezentanco do 17 let. Velja omeniti tudi težjo poškodbo, ki ga je od igrišč oddaljila za kar tri sezone. 190 centimetrov veliki branilec, ki krasi tudi hitrost in tehnika ima vse predispozicije, da se v Prvi Ligi razvije v dobrega branilca.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Delitev točk v Šiški

V 23. krogu Prve lige Telemach je Bravo gostil Koper. Ekipi sta se na tekmi, ki se je prič…