Po koncu včerajšnje tekme smo lahko videli dva različna obraza trenerjev. Milorad Kosanović, strateg Olimpije, z videnim ni mogel biti zadovoljen, koncept igre se je Ljubljančanom porušil s poškodbo Andraža Šporarja, medtem ko so Mariborčani po zaspanem uvodu, hitro in zanesljivo prevzeli pobudo, sodniške prekinitve pa so bolj kot zeleno-belim na roko šle vijoličastim.


Trener Ljubljančanov, Milorad Kosanović, za katerim je prvi večni derbi, po koncu tekme ni mogel in ni smel biti zadovoljen s prikazanim. 63-letni srbiski strokovnjak je Olimpijo vodil na sedmi prvenstveni tekmi in tretji poraz, Kosanoviću tako ni preostalo drugega, kot da vijoličastim čestita za zasluženo zmago: “V tem trenutku moramo čestitati Mariboru za zasluženo zmago. Igrali smo precej slabše kot znamo. Kar je najhuje, naredili smo tri težke napake, ki so nasprotniku omogočile odigrati tri pol protinapade iz katerih smo prejeli vse tri gole. Pomebnejša kot prejeti zadetki je bila igra po prejetem prvem zadetku, ko nismo oddelali tako kot moramo. Ne želim iskati opravičil za ta poraz, a tako je. Drugi poti kot, da od jutri začnemo delati priprave na naslednjo tekmo ni. Čaka nas še ogromno pomembnih tekem na katerih se moramo pokazati kot pravo, resno moštvo. Prve v tem nizu nismo izkoristili, upam in pričakujem pa, da bomo naslednje.”

Precej bolj zadovoljen je bil po izhodu iz slačilnice mariborski strateg. Ante Šimundža je moštvo dobro pripravil na prvo domače dejanje v letu 2014, ekipa pa se je po zaspanem začetku tekme v nadaljevanju dobro odzvala in povedla iz prve prave priložnosti, a je nato steklo po starih in že znanih tirnicah: “Zmaga je povsem zaslužena, bili smo boljši v vseh segmentih igre. Prevladovali smo v fazi napada in obrambe, v dvobojih, posesti žoge in pri podajah. Želeli smo si to zmago, še posebej pa me veseli, da so fantje kljub številnim prekinitvam ostajali zbrani in z mislimi le pri tem, kar jih čaka po vrnitvi na igrišče. Vemo, da se ob takšnem dogajanju, ustavljanju igre lahko zgodi kaj nepredvidljivega, če si nepazljiv. Toda ekipa se je odzvala odlično. Če si pogledamo dogajanje med tekmo, si Olimpija ni priigrala nobene prave priložnosti. Delovali smo tako usklajeno, da nisem posegal niti po menjavah vse do končnice. Potrebovali smo nekaj časa za preklop z evropskega na domače prizorišče, za privajanje, a je pomembno, da smo bili ves čas osredotočeni.”

Mariborčani s prvenstvom nadaljujejo v soboto, ko bodo v Ljudskem vrtu gostili drugouvrščene Koprčane, ki so bili jeseni usodni za odhod prejšnjega trenerja Anteja Čačića. Ljubljančane v 21. krogu vsaj na papirju čaka nekoliko lažji nasprotnik kot Mariborčane, saj v Stožice prihaja novomeška Krka, ki pa zmajem jeseni že znala pristriči krila. A že čez slaba dva tedna sledi nov večni derbi v Stožicah…

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Dvoboj Olimpije in Maribora šele aprila

Znan je nadomestni termin derbija 26. kroga državnega prvenstva med Olimpijo in Mariborom.…