Po Novomeščanih in Mariborčanih so uvodno pripravljalno preizkušnjo odigrali tudi Koprčani, ki so na Bonifiki gostili Rijeko Matjaža Keka in se po zadnjem žvižgu sodnika Damirja Skomine veselili presenetljive zmage.


Za zmago z 2:1 sta zadela Amar Rahmanović in Gregor Ščulac, prvi je bil uspešen ob koncu prvega polčasa, ko so bili Rečani sicer nevarnejši in podjetnejši. Rahmanović, nekdanji nogometaš Slobode iz Tuzle, Novega Pazarja, sarajevskega Olimpika in Istre, se je v 42. minuti po kotu Ivice Guberca najbolje znašel v gneči pred golom in s petih metrov žogo spravil za hrbet gostujočega vratarja Ivana Vargića. V 75. minuti so Primorci zadeli še drugič, ko je z velike razdalje sprožil Leo Štulac, odbito žogo pa je v mrežo pospravil mladi Gregor Ščulac. Rečani, pri katerih sta zaigrala tudi oba Slovenca, Goran Cvijanović v prvem, Miral Samardžić pa v drugem polčasu, so v zadnjih minutah srečanja močno pritisnili, do častnega zadetka pa so prišli v 85. minuti, ko je z lepim udarcem preko vratarja Davida Adama zadel Marin Leovac.

Trener Alen Ščulac je sicer priložnost namenil dvema različnima postavama, na preizkušnji pa se je dokazovalo kar nekaj nogometašev, med njimi so bili Miha Kokol, Danijel Marčeta, Erik Salkić in tudi Amir Rahmanović.

LUKA KOPER 2:1 RIJEKA
Rahmanović (42′), Ščulac (75′); Leovac (85′)
Luka Koper:
Simčič, Andrejašič, Šme, Blažič, Pučko, Guberac, Štromajer, Rahmanović, Kokol, Tomić, Smrtnik. Drugi polčas: Adam, Paravič, Salkić, Marčeta, Zlatič, Lotrič, Vekić, Štulac, Črnigoj, Srečković, Reja, Ščulac. Trener: Alen Ščulac.
Rijeka: Vargić, Tomečak, Knežević, Lešković, Bertoša, Cvijanović, Mišić, Jugović, Tomasov, Sharbini, Krstanović. Igrali so še: Leovac, Samardžić, Mitrović, Močinić, Ajayi, Ivančić, Balaj. Trener: Matjaž Kek.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…