Zadnjo tekmo uvodnega spomladanskega kroga Prve lige Telekom Slovenije bi morala danes ob 16. uri odigrati nogometaši Kopra in Celja. A obračuna na zelenici Bonifike ne bo, saj so iz vodstva Prve lige Telekom Slovenije že včeraj sporočili, da zaradi gripe v celjskem taboru  obračuna ne bo. Z odločitvijo vodstva tekmovanja pa so se težko sprijaznili v domačem taboru.


Tako so na svoji spletni strani zapisali sledeče: “Čeprav smo mnenja, da je bila ta odločitev morda malce preuranjena, ‘zoper to odločitev pristojnega organa ugovor ni možen’, so še zapisali v sporočilu. V ekipi Celja naj bi zbolelo osem nogometašev, kar naj bi gostom onemogočilo enakopravno merjenje moči z našim moštvom. Težave Celjanov lahko razumemo in se z vodstvom ekipe, ki se je znašla v težavah tudi poistovetimo. Opozorili pa bi radi na dejstvo, da smo se sami v preteklosti nekaj krat prav tako znašli z zdesetkano ekipo (poškodbe, bolezni, odhodi, …) in v tekme odšli z nogometaši mladinske vrste. Ko smo pristojne na NZS opozorili na siromašen igralski kader in zaprosili za preložitev tekem, so nam tedaj jasno dali vedeti, da lahko nastopimo tudi z nogometaši mladinske ekipe. Tokrat so bili pri NZS do težav Celjanov precej bolj uvidevni.”

“FC Luka Koper bo na račun zgrešene vremenske prognoze in drugačnega ali neenakega tolmačenja pravilnika NZS, prvenstvo začela deset dni kasneje, kar že ruši optimalno pripravljenost našega moštva. Da o materialni škodi, neizpolnjenih marketinških obveznostih do pokroviteljev in oglaševalcev ter nezadovoljstvu gledalcev niti ne govorimo. Upamo, da bodo v NZS v prihodnje prevetrili pravilnike in natančneje določili primere, v katerih lahko pride do odpovedi tekme, brez možnosti ugovora. Kako bo včerajšnja odločitev vplivala na nadaljnji potek prvenstva bo pokazal čas. Vsak pa ima možnost, da presodi, ali so takšne odločitve v prid regularnosti prvenstva. Ekipi in vodstvu Celja pa želimo hitro okrevanje,” so še zapisali na klubski spletni strani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Celjani napredujejo po lestvici

    Šok terapija in menjava trenerja je očitno delovala. Izkupiček Simona Sešlarja na klopi Ce…
  • Grabić: Glava mora ostati čista

    Po naravnost izvrstnem začetku sezone pri ljubljanskem Bravu se, kot kaže, karte malce obr…
  • Maribor že izbral trenerja?

    Kot so zapisali pri Ekipa24, bo do konca jesenskega dela na klopi vijoličastih ostal Radov…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani napredujejo po lestvici

Šok terapija in menjava trenerja je očitno delovala. Izkupiček Simona Sešlarja na klopi Ce…