Nogometaši Luke Koper so z nogo in pol že v drugem krogu kvalifikacij, saj so prvi obračun v Nikšiću dobili kar s 5:0. Primorci so prevladovali skozi celotno srečanje, v prvem polčasu sta se med strelce vpisala Matej Palčič in Denis Halilović, zmago pa sta v drugem polčasu potrdila Ivica Guberac in Miroslav Čovilo, ki je dvakrat meril v polno.


Koprčani so silovito krenili v uvod srečanja, a so nogometaši Čelika uvodne napade tudi z nekaj sreče uspeli odbiti. Že po štirih minutah igre so si kanarčki priigrali prvo zrelo priložnost, po kotu Guberca se je v kazenskem prostoru najbolje znašel Halilović, a mu je veselje preprečil prečnik. Vmes je mimo gola streljal Galešić, v 17. minuti srečanja pa se je domači vratar Giljen izkazal ob strelu Črnigoj. V 21. minuti pa so Koprčani le kronali premoč, po podaji Črnigoja je mrežo Čelika zatresel Palčič. V 29. minuti se je v priložnosti znašel še Guberac, a se je s posredovanjem znova izkazal domači čuvaj mreže. Po zadetku so neuspešno poizkušali še Galešić, Guberac, Štromajer in Halilović, ki pa je bil uspešen v 37. minuti, ko je Galešić izvedel kot, na 2:0 pa je po podaji Hadžića povišal Halilović in postavil tudi izid polčasa.

Primorci so odlično pričeli tudi drugo polovico srečanja, a so Nikšićani odbili prve poizkuse Galešića, Ivetića in Čovila, ki pa je bil po podaji Štromajerja uspešen v 50. minuti srečanja. Koprčani so prevladovali tudi v nadaljevanju srečanja, čeprav je bilo priložnosti nekoliko manj. V 74. minuti so domačini ostali z igralcem manj, saj je moral pod predčasno prho po prekršku nad Lotričem Jovović, kar so kanarčki izkoristili ob koncu srečanja, ko so v razmiku dveh minut zadeli še dvakrat in praktično že potrdili uvrstitev v drugi krog kvalifikacij, kjer jih čaka azerbajdžanski Nefči. V 86. minuti je po podaji Halilović še drugič na tekmi zadel Čovilo, končni izid pa je minuto kasneje postavil še Guberac. O prevladi varovancev trenerja Rodolfa Vanolija priča tudi podatek o strelih, Koprčani so proti domačim vratom sprožili kar 28 strelov, od tega kar 15 v okvir vrat, a je kar nekaj nevarnih poizkusov odbil vratar Giljen, medtem ko sta vsega dva poizkusa Čelika končala za golom.

ČELIK NIKŠIĆ 0:5 LUKA KOPER
Palčič (21′), Halilović (37′), Čovilo (50′, 86′), Guberac (87′)

Čelik Nikšić: Giljen, Vuković, Bubanja (53′ Bulatović), Vidakanić, Kalezić (83′ Božović), Adrović, Ivanović (79′ Nikolić), Brnović, Djalac, Prtenak, Jovović. Trener: Željko Ćeha.
Luka Koper: Radošević, Blažič, Guberac, Halilović, Hadžič, Ivetić, Črnigoj (80′ Žibert), Palčič, Čovilo, Galešić (67′ Lotrič), Štromajer (61′ Pučko). Trener: Rodolfo Vanoli.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…