Koprčani so reprezentančni premor izkoristili za prijateljsko tekmo z italijanskim prvoligašem iz bližnjega Vidma. Udinese je v Kopru gostoval brez nekaterih standardnih nogometašev, saj na Bonifiki, kjer se je sicer zbralo le 700 gledalcev, niso zaigrali prvi zvezdnik ekipe Antonio Di Natale, poleg njega pa niso zaigrali tudi Željko Brkić, Dušan Basta, Luis Muriel, Maurizio Domizzi, Giovani Pasquale, Giampiero Pinzi in drugi. Trener kanarčkov Rodolfo Vanoli zaradi obveznosti v mladi reprezentanci ni mogel računati na usluge Mateja Palčiča in Mateja Pučka, zaradi poškodb pa so manjkali Andrea Migliorini, Miha Blažič in Urban Žibert, Denis Popović pa ni nastopil zaradi bolezni.


 

KOPER 3:3 UDINESE
Strelci: Mavrič Rozič (15), Majcen (39),  Hadžić (52); Maicosuel (9), Danilo (24), Angella (31).
Stadion: Bonifika, 700 gledalcev.

Koper: Nenezić (31 Hasić (61 Adam)), Mavrič Rožič (46 Šme), Blažič (46 Đukić), Hadžić (61 Andrejašič), Bradaschia (61 Majcen), Črnigoj (61 Štulac), Čovilo (61 Posavac), Guberac (61 Wellington), Bagarić (46 Perger), Galešić (61 Tano), Brečević (46 Mendy). Trener: Rodolfo Vanoli.
Udinese: Padelli  (59 Pawlowski), Benatia, Danilo, Angella, Faraoni (75 Berra), Rodriguez (46 Allan), Campos Toro, Gabriel Silva, Maicosuel (83 Medina), Merkel (46 Pereyra), Ranegie. Trener: Francesco Guidolin.

 

Iz vrst koprskega prvoligaša pa še ena dobra novica. Vodstvo kluba se je namreč v teh dneh uspelo dogovoriti za vrnitev dolga Milanu Mandariću. Koprski klub bo ameriško-srbskemu poslovnežu 800 tisoč evrov dolga odplačal postopoma. Po besedah predsednika rumeno-modrih Andreja Polšaka bodo Mandariću najprej nakazali določen znesek v dveh obrokih, preostanek denarja pa bodo odplačali s prestopi nogometašev. V vodstvu kluba si tako lahko deloma oddahnejo, saj bi se klub v primeru, da bi Mandarić zahteval takojšnjo izvršbo, znašel na robu obstoja. Novonastali strošek pa naj po besedah Poljšaka ne bi vplival na pridobitev prvoligaške licence za prihodnjo sezono.

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V Celju hitijo z evropskimi pripravami

Na stadionu Z’dežele je kljub koncu tekmovalne sezone zelo živahno. Po zadnji tekmi so gra…