V moštvu Kopra smo na včerajšnji tekmi pogrešali kar nekaj standardnih imen. Strateg Alen Ščulac je na klop uvrstil tudi štiri mladince, v kar pa je bil prisiljen, saj se je Ante Guberac, predsednik kluba koprskega prvoligaša, pred tekmo z Goričani za sodelovanje zahvalil četverici tujcev.


Dresa kanarčkov v prihodnje ne bodo več nosili Perica Ivetić, Uroš Delić, Ante Mitrović in Božidar Radošević. Najgloblji pečat je v dresu rumeno-modrih pustil Ivetić, ki se je na Obalo preselil lansko poletje in v tem času za Koper odigral 43 ligaških tekem in dosegel tudi zadetek. Preostala trojica se je na Bonifiko preselila v letošnji sezoni. Guberac starejši je svojo odločitev pojasnil za spletno stran časnika Ekipa24 in kot razlog za klubsko odločitev navedel, da hrvaško-srbska četverica ni dihala za klubske barve: “Na njih ne računamo več. Fantje so ob prihodu sprejeli določene pogoje in dogovore, ki jih niso spoštovali in zato ne morejo biti več člani ekipe, del slačilnice. Zdaj moramo najti način, na katerega bomo z njimi prekinili sodelovanje. Prepričal sem se o tem, da jim ni mar za klubske barve, zanima jih le denar. A Koper ni bogat klub in obstajajo nekatere zakonitosti, ki jih je pač treba upoštevati, spoštovati. V zadnjih dneh sem se res veliko ukvarjal s tem, kaj bi bilo najbolje storiti in verjamem, da smo povlekli prave poteze. Slačilnica mora dihati kot eno, pristop mora biti vedno na najvišji ravni. Ko je tako, sledi tudi nagrada, ki je proti Gorici prišla v obliki tretjega gola v 93. minuti.”

Koprčani so v letošnji sezoni že imeli nekaj težav s tujci, saj sta skozi stranska vrata Bonifiki zapustila v preteklosti vidna člana ekipe, Goran Galešić in Miroslav Čovilo, ki nogometno pot nadaljujeta v Bolgariji oziroma na Poljskem. Pred tedni je barko zapustil tudi Daniel Bradaschia, ki ni bil zadovoljen s svojim statusom, zato vsaj zaenkrat v moštvu ostaja zgolj en tujec, Srb Nenad Srečković.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…